Студенти з Австралії створили найекономічніший автомобиль у світі, на якому можна проїхати 4100 км всього за 50 доларів

Як пише Знай.юа, машину назвали Violet. Її економність створена завдяки електромотору і сонячними панелями. Також в авто є акумуляторні батареї.

Електрокар може за день подолати до 600 км, на що йде 20-24 кВт електроенергії. Це у п’ять разів менше, ніж у Tesla Model 3.

Раніше зафіксувати рекорд на Violet не вдавалося: у 2017 році у автомобіля зламалася задня підвіска, а в 2018-го загорілася батарея. Тепер же авто офіційно внесли до Книги рекордів Гіннеса.

Раніше ми повідомляли про випадок, який підтверджує небезпечне припущення, що електромобілі не можна буксирувати.

У електрокара Tesla Model S було спущено / пробито колесо і власник вирішив його відбуксирувати в місцеву ремонтну майстерню. Спочатку все йшло добре, але вже через 5-10 хвилин з авто почав “валити” дим, а коли на місце НП приїхали пожежники, велика частина машини вже була знищена.

Також стало відомо, що Ілон Маск і інші представники SpaceX провели зустріч з провідними планетології Землі на початку цього тижня, на яких вони обговорили плани бізнесмена по колонізації Марса. Космічний стартап попросив вчених «не афішувати» ці дискусії.

У вересні 2016 року Елон Маск, глава корпорації SpaceX, розповів світові про свої масштабні плани по колонізації Марса, в рамках яких він планує створити надважку ракету і цілий флот з тисячі багаторазово використовуваних міжпланетних кораблів, які доставлять до кінця сторіччя на Марс близько мільйона людей.

Нагадаємо, SpaceX здійснила прорив в космосі.

Як повідомляє Politeka астронавт NASA розучився ходити після польоту в космос.

Раніше Politeka писала, що буде на святковому столі у екіпажу МКС.