Вже завтра — 7 травня, оголошення рішення двохрічного судиліща по представнику народжуючогося Громадянського Суспільства Олексія Новікова

Норма статті кримінального кодексу передбачає до 8 років ув’язнення — саме у стільки оцінює корупційно-бюрократична машина зазіхання на своє феодальне право грабувати київську громаду.

Громадянин — прийди завтра і підтримай Олексія і Громадянське Суспільство під час оголошення вироку!
Дарницький суд, вул. Севастопольська, 13/7, 10:30 ранку, вхід вільний (за паспортом).

Останнє слово (від 12 квітня) Олексія на суді, пряма мова з залу суду:

Я хотів би наголосити шановному суду, потерпілому, прокурору, який має стояти на захисті закону, суддям і всім присутнім, що я, Новіков Олексій Олександрович, фактично проживаю в Дніпровському районі, фактично прописаний у Дніпровському районі, є депутатом Київської міської ради і обирався по округу також Дніпровському району.

Подія ця відбулася о 21 годині. Прийшов я туди десь о 18:00, жодної мотивації, крім виконання своїх депутатських повноважень, за перешкоджання яким також є стаття, я не мав. Адже ще наприкінці 2016 року до мене звернулася громада з вулиці Ревуцького. Люди були занепокоєні тим, що під їхніми вікнами відбувалося, на їхню думку, незаконне будівництво автозаправного комплексу.

Я сказав, що як депутат через свої важелі впливу – депутатські звернення, інших важелів у мене немає – допоможу їм розібратися в цій ситуації. Ми написали ряд депутатських звернень і отримали інформацію, яка підтверджувала, що справді дане будівництво є незаконним. Воно суперечить генеральному плану міста Києва. Це житлова забудова, а не промислова зона, а в житловій забудові забороняється будувати такі об’єкти. Сам об’єкт як заправка – це нецільове використання земельної ділянки. Не було дотримано діючих норм, ДБН, порушено пожежні норми, не проведено громадські слухання.

Тобто це все фальсифікація, яку протягували чиновники, депутати, в тому числі заручившись підтримкою органів влади, таких як поліція та прокуратура. Коли є такий симбіоз, його називають мафією.

Напередодні були випадки, коли патрульна поліція брала в кільце будівельну техніку, тобто виступала просто найнятою охоронною фірмою, яка відстоювала інтереси забудовника. Більше того, є факти, що працівники поліції під керівництвом такого собі Чувілкіна застосовували до людей спецзасоби, зокрема сльозогінний газ, штовхали їх.

Особисто на мене здійснювався тиск з боку забудовників і тих органів, які лобіювали будівництво цієї заправки. Пропонували кошти, конкретно 800 тисяч гривень. Я, звісно, відмовився, і в присутності Сергія Бригадира та Сергія Машовця мені казали, що не може корпорація програти людям і громадськості, бо так посипляться всі інші об’єкти.

І якщо я не візьму кошти, якщо громадськість не відмовиться від захисту своїх інтересів, то ці кошти будуть витрачені на тітушок, на органи влади, що з прокуратурою все домовлено, з судами все домовлено, і все одно вони побудують цей заправний комплекс. І казали, що переріжуть стрічку й почнуть продавати перші літри пального 1 березня 2017 року.

Сергій Бригадир, громадський активіст і ветеран АТО