Кияни делегували свої права київській владі, а разом з тим розпоряджатися майном, грошима і майбутнім своїх дітей. Спільні гроші, зібрані Київською громадою, зникають, як вода у пісок. Все приховується за колективними рішеннями, комісіями і ніхто не несе персональну відповідальність. А у людей, які нас з вами грабують є конкретні імена і прізвища

Потім розповім про 10 чудових районів і їх горе очільників, які імітують владу на місцях, пише видання Hyser.

Поговоримо про Фіданян Олену Григорівну – керівника департаменту освіти та науки в м. Києві ( Це виконавчий орган Київської міської Ради).

ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ДІТЕЙ КАРАЮТЬСЯ НАЙСУВОРІШЕ. Такі люди, як Олена Григорівна каятись не будуть, а варто було б. Як і хто харчує дітей в дитсадках і школах. Батьківські комітети для поборів і перелякані очі директорів. Ви – Фіданян Олено Григорівно, не прикриєтесь «друзями», що вас «кришують». Скільки коштують дитячі сльози, понівечені долі вчителів, батьків, дітей. Це не компенсуєш.    Ви, мабуть, були не поганим вчителем початкових класів, але гроші (чужі гроші) вас зіпсували.

Найманий працівник, якого кияни повинні обрати опікуватись своїми дітьми і майбутнім, став злодієм, а напевно, і був. Таргани бояться світла, як і злодії. І моя мета привернути увагу до освіти у Києві. Живем у 21 столітті, де вся корумпована структура РОНО. Школи залежні від депутатів та хабарників-чиновників.

Президент України сказав про те, що українські люди плакати не будуть і він зробить для цього все. Але тут ридати треба киянам від такого лиха, як Фіданян. Освітяни – хабарники своїх не здають, і маючи  таких покровителів Фіданян відчуває себе безкарно, а даремно.

Сотні людей готові іти до Президента і говорити йому саме про несправедливість. Всі, хто буде читати це  — приєднуйтесь. У всіх є діти. Досить експериментів. Ви гвалтуєте і розбещуєте київських дітей і їх свідомість. Ваші підлеглі зрадять Вас. Буде великий розголос. Не можна довіряти Вам вчителювати і бути поруч з дітьми.

Олена Фіданян

Декомунізація стосувалась тільки вулиць і пам’ятників, а що робити з радянською системою осіти, з сотнями чиновників від освіти, які дітей бачать тільки на малюнках. Злочини Фіданян тільки на поверхні. Чиновники нікого не бояться, бо рішення колективні. А депутати Київради виділяють кошти для освіти  — наші кошти. У проблеми є конкретне прізвище – Фіданян!

У соцмережах, Фейсбуці та ін. – пишіть, говоріть правду… Бо виходить, що з нашої мовчазної згоди творяться злочини проти дітей.

Руки геть від дітей та майбутнього України!

Моє чудове місто Київ віддане на поталу невігласам і жалюгідним крадіям. Безкінечні маніпуляції з освітою в Києві призвели до деградації освіти та освітян. Виберем на Всекиївському конкурсі креативну розумну людину. І дітям захочеться ходити до шкіл, і молодь піде в школи працювати.

Як Президенту керувати, якщо такі, як Фіданян керують освітою?

Можливі зловживання і корупційна складова при проведенні тендерних закупівель. (4 кримінальні справи 21 липня 2017 р. Комісія Київради розглянула ці питання).

Шановні кияни, а чи ви замислювались хто харчує ваших дітей? Заходьте, шановні, в заклади освіти і подивіться, принаймні на фізичну культуру та спортивний інвентар, закуплений при радянській владі. Нищиться здоров’я нації. Директори заглядають перелякано, щоб не звільнили. Заклади освіти деградують і наші діти займаються самоосвітою. Фіданян – локомотив деградації. Чи можлива фізична культура в Києві на такому ганебному рівні?

Умови тендерних закупівель – дискримінаційні. Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров писав листи Фіданян, вимагаючи відмінити закупівлю електронних підручників для шкіл «у зв’язку з тим, що їх закупівля має дискремінаційний характер». Депутат Назаренко відмітив, що в школах  іде збагачення окремих людей при закупівлі лабораторій: «Ми бачимо, що закупівлі гіршого обладнання відбуваються за цінами вдвоє дорожчими».

Департамент освіти КМДА проводив тендер на закупівлю гаджетів для школярів. Як стало відомо, із оголошення електронної системи публічних закупівель ProZorro переможець торгів повинен надати школам 770 електронних підручників, 7 моноблоків, 9 ноутбуків. Коштів планується виділити 10 142 290 грн. На закупівлю 770 електронних підрічників планується витратити 9 999 990 грн. Тобто, за один підручник ми з вами заплатимо 12 987 грн.

Це було майже 2 роки потому, що робиться сьогодні?

Що роблять депутати Київради? Заграють з Кличком. Депутат Володимир Назаренко звертається постійно до Кличка,  говорить про договірні тендери, наводить факти. А що робить решта депутатів? Що ж діється в Департаменті освіти, науки, молоді та спорту?

виталий кличко

Майже 2 роки тому Антикорупційна комісія Київради вимагала від Кличка відсторонити директора Департаменту на час службового  розслідування. Причина – можливі зловживання і корупційна складова при проведенні тендерних закупівель. На засіданні комісії Київради ні Фіданян, ні її підлеглі не з’явились. Це було ще 21 липня 2017 року. Профільна комісія розглянула звернення народного депутата Юрія Левченка і депутата Київради  Володимира Назаренка (фракція «ВО Свобода») про можливу корупційну діяльність і зловживання владою Оленою Фіданян. За словами В. Назаренка, є чотири кримінальні справи. Наприклад,  за ст. 191 УК «Привласнення чи заволодіння чужим майном».

Частина 1 ст. №67 щодо невиконання чи неналежного виконання своїх посадових обов’язків. Також, прокуратурою відкрито кримінальне провадження по 4.1 ст.366 «Надання посадовою особою неправдивих офіційних документів, внесення в них завідомо неправдивих даних». Також депутат Київради Назаренко повідомив, що не отримав звіту Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, який не проводить перевірку «службовою халатністю»

Адміністрація Кличка витрачає кошти на гаджети для школярів, що не зраджують  Фіданян. Ви, як саранча висмоктуєте і пожираєте, все, що бачите.

Кияни, схаменіться! Грабують вас і ваших дітей. Крадуть майбутнє. Ви в школах збираєте кошти на неіснуючі послуги.

Яків Левін, блогер, журналіст

Редакція може не поділяти точку зору блогера і не несе відповідальності за висловлювання. Згідно з Конституцією України, кожен громадянин має право на свою думку і право висловлювати його в будь-якій доступній йому формі.