Петиция команды Громадського руху «Рідна країна» об отмене или приостановлении бюджетного финансирования политических партий за 9 дней набрала более 20 тысяч голосов! Осталось еще 5 тысяч голосов!

Водночас хотів відреагувати на критику бідних партійців і небідних грантожерів проти нашої петиції.

Отож, їхній аргумент щодо потреби творити ідеологічні, а не олігархічні партії саме за бюджетні кошти.

Наш аргумент — за більш як 2 роки фінансування у майже 1.5 мільярди гривень, для прикладу, партія Опоблок не лише перетворилися на світоглядну неолігархічну, а перетворилася на дві олігархічні: Медведчука-Льовочкіна-Бойка та Новінського-Кернеса-Добкіна, які ми мусимо оплачувати з бюджету!

Є щоправда і зміни на краще: так партія Ляшка на момент входження у ВР активно підтримувалася Льовочкіним і К., то останні роки вже дуже активно підтримувалася Ахметовим і К.! Але тоді навіщо бюджетні гроші?!

Найцікавіша історія з партією Яценюка.

Вона як переможець парламентських виборів-2014 вже 3 рік отримує найбільше коштів.

Так нині за 3 квартал (липень, серпень і вересень) НФ отримає ще більше як 36 мільйони. Це при тому, що партія Яценюка самостійно не брала участь у місцевих-2015, президентських- 2019 і парламентських виборах-2019!

Ба більше, з першої десятки сильної команди для складних часів Парубій, Сюмар… фінансуватимуться по квоті партії Порошенка; Гриневич і К..- по партії Гройсмана…

Про партію «бідняків» Порошенка-Южаніної-Луценко… промовчу, лише нагадаю, що ця партія за мільйони бюджетних коштів не соромилася розміщувати …антирекламу у фейсбук проти ВСІХ найвідоміших опонентів Порошенка!

Фінансування партії Шарія — це вже поза межами пояснення…

Саме тому, підтримуємо нашу пропозицію і передаємо мільярди народних грошей з фінансування партій на фінансування армії, освіти, культури. охорони здоров‘я, здорового способу життя…

Микола Томенко, український політик та громадський діяч, лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна».