На днях відбулася поставка інвентарю для збірної команди України з легкої атлетики.

Обладнання сертифіковане IAAF (міжнародною федерацією легкої атлетики) і вироблене на потужностях одного зі світових лідерів з виробництва легкоатлетичного обладнання фірми POLANIK, повідомляє керівник Управління «Укрспортзабезпечення» Тарас Сириця, пише Hyser.

Міністр своїм наказом визначив орієнтовну вартість обладнання у 1 124 900 грн. Управління ж «Укрспортзабезпечення» придбало це обладнання за 586 000 грн., тобто удвічі дешевше.

Міністр помилився у ринковій вартості обладнання на 50 %. У бік зростання ціни. При чому ТОВ «Нікоспорт», під яке формувалася ціна, вийшло з первинною пропозицією у 1 060 000 грн. А от стартова ціна переможця відразу складала – 736 130 грн., тобто на 400 000 грн. менше ніж запланував Жданов. Після цього він продовжуватиме розповідати, що «Укрспортзабезпечення» поставляє неякісне обладнання, а він не намагається реалізувати корупційні схеми? — розмірковує Сириця.

Керманичі міністерства намагалися тиснути на керівництво «Укрспортзабезпечення», нав’язуючи «правильного» постачальника. Радник Жданова, у свої побрехеньках, називає ці спроби шантажу «налагодженням конструктивної співпраці».

Тобто умови співпраці наступні: або ти сприяєш правильному постачальнику, або ми тебе звільняємо. Ми з хапугами не співпрацюємо і співпрацювати не будемо. Навіть якщо вони погрожують і намагаються реалізовувати свої погрози.

До речі, зверніть увагу, що оцей міністерський «Нікаспорт» в процесі аукціону, серед 4-х учасників торгів, запропонував найвищу ціну, та все ж був готовий поставити обладнання за 652 000 грн. То скільки планувалося покласти до кишені? Зробимо просту арифметичну дію: ціна за наказом міністра 1 124 900 мінус ціна за яку контрагент був готовий поставити обладнання з власним прибутком, але без відкату 652 000, дорівнює 472 900 грн. відкат. Якщо коротко, то: 1 124 900 грн. — 652 000 грн. =472 900 грн. Майже пів мільйона гривень відкату. Тобто 40%. Ви пам’ятаєте, щоб за часів Яника були такі відкати? А от Жданов завів такі правила – патріот майданівець, і просто красівчик.

Посилання на закупівлю у системі «Прозорро»:https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-03-06-001716-b Дивіться власними очима. Посіпакам Жданова це буде особливо корисно. Може не всі посіпаки в темі і в долі, а шанують його оскільки йому вірять – то подивіться самі, що він вам бреше.