Стало відомо, як труять українців улюбленими солодощами

Так, після появи ініціативи щодо заборони використання пальмового масла в продуктах, експерти вивчили продукти, в які його додають найчастіше.

Виявилося, що шоколадні цукерки українського виробництва і вершкове масло окремих марок містять зашкалює кількість трансжирів.

«Виникає тільки одне питання: куди дивляться правоохоронні органи? Продавати такі речі під виглядом масла — повне нахабство! Взагалі не містить молочних жирів!» — заявляють експерти.

Відзначимо, регулярне їх вживання в їжу може призвести до виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань.

У молочних продуктах при перевірці було знайдено до 39,9% пальмової олії. При цьому, в одних країнах допускається до 5%, а в деяких, які дуже дбають про своє населення — до 2%.

Експерти підкреслюють, в Україні масла в затверділому стані використовують повсюдно для здешевлення і тривалого зберігання продуктів, не дивлячись на їх шкоду для організму людини.

«Один раз ви з’їли — нічого страшного. Організм очиститься, повірте мені. Але якщо це буде постійною системою живлення, це призводить до внутрігенних дисбалансу в цілому», — попереджають лікарі.

Як уже повідомляла Politeka, зовсім скоро свиняча відбивна може стати делікатесом на вашому столі. Вживання м’яса перетвориться на дороге задоволення, як і куріння або алкоголь. Все тому, що його виробництво завдає величезної шкоди навколишньому середовищу.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН повідомляє, що 14,5% всіх викидів парникових газів — це вина виробників м’ясної продукції.

Раніше були названі найнебезпечніші продукти, які краще не купувати в супермаркетах: ковбасу, бутильований чай і продукти з фруктовими добавками.

Джерело: Politeka