Протистояння громади та забудовника «Гуель Парк», що під виглядом реконструкції туалету будує заправку на Ревуцького, 8К на Дарниці в інтересах корпорації «Галнафтогаз» набуває нових обертів

Намагаючись вибити з процесу протистояння громадських активістів корпорація вже задіяла тітушок, підкуп, погрози. Тепер компанія перейшла до безпрецедентного шантажу – арешта та захоплення житла активістів.

23 травня 2017 року суддя Святошинського районного суду м. Києва Величко Т.О. розглянувши матеріали цивільної справи № 759/7454/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Гуель парк» до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про відшкодування збитків ухвалює  — відкрити провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Гуель парк» до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про відшкодування збитків.

Судове засідання призначено на 20 листопада 2017 року о 11 год. 00 хв. в приміщенні Святошинського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Я. Коласа, 27а, зал №3.

При цьому інша Ухвала Святошинського районного суду м. Києва  винесена Величко Т.О. в той самий же день, і стосовно тієї ж самої справи (а саме  № 759/7454/17) в реєстрі по сьогоднішній день не з’явилась. Останньою Величко Т.О. ухвалила задовольнити клопотання представника позивача  Товариства з обмеженою відповідальністю «Гуель парк» Цирулевського Р.О.  про вжиття заходів забезпечення позову.  Таким чином наклавши арешт на житло Машовець Сергія Олександровича, Гуділіної Ірини Миколаївни,  Перегуди Юлії Вікторівни.

Для того щоб справа потрапила саме до судді Величко О., Святошинського районного суду була проведена ціла спецоперація:

1)  Був залучений в якості потерпілого громадянин з Святошинського району, який не був і не є членом ініціативної групи та не приймав жодної участі в протистоянні;

2)  Якщо відкрити історію подання цього позову, то побачимо що ТОВ «Гуель парк» подавав позов про відшкодування збитків до активістів декілька разів – 12.05.2017р., 16.05.2017р.та 19.05 2017року. Після автоматизованого розподілу, коли справа потрапляє до «не зручного» судді представник позивача Цирулевський Р.О. подаєдо Святошинського суду м. Києва заяву з проханням повернути матеріали позовної заяви до відкриття провадження по справі.

Таким чином після кількох спроб справа потрапляє до судді Величко Т.О. Святошинського районного суду м. Києва. Вона також відома скандалом з рішенням на користь аферистів у столичній багатоповерхівці.

Таким чином «Галнафтогаз» має намір залякати не лише активістів з Ревуцького, а й активістів з Бучацького лісу, Осокорків та інших місць де корпорація порушує закон та здоровий глузд у своїх планах по доведенню  мережі до 500 заправок.