Дві сторони обговорили більшість пунктів двостороннього документа

Йдеться про угоду про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною, яке Анкара і Київ мають намір підписати до 2018 року.

Згідно з інформацією джерела, угода про вільну торгівлю між Туреччиною і Україною знаходиться на стадії розробки, але сторони вже обговорили більшість пунктів документа.

Украине предложили создать ЗСТ с Китаем

Відзначається, що переговори щодо угоди затягуються в зв’язку з великою різницею в собівартості товарів промислового виробництва в Україні і Туреччині.

Крім того повідомляється, що за останні роки товарообіг між країнами скоротився в зв’язку з політичною кризою в Україні.

Як писала Politeka, Як писала Politeka, за словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана зона вільної торгівлі з Канадою відкриє Україні ринок на 500 млрд доларів. За його словами, впровадження ЗВТ допустить компанії обох країн до держзакупівель на національному рівні.

Нагадаємо у травні генерал-губернатор Канади поставив підпис під Угодою про вільну торгівлю з Україною. Таким чином, після позитивного голосування в Палаті громад, Сенаті і згоди генерал-губернатора Девіда Ллойда Джонстона, угода про ЗВТ остаточно ратифікована.

Джерело: Anadolu