Розпорядженням міської адміністрації затверджено нові, підвищені в середньому в 2 рази тарифи

Зокрема в розпорядженні КМДА від 6 червня 2017 № 668 йдеться про затверджені нових, підвищених в середньому в 2 рази тарифах на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Підвищені платіжки тепер отримають понад 8300 столичних будинків.

Частичная монетизация субсидии: как работает схема

Середній розмір тарифу для цих будинків складе 6,43 грн за 1 кв.м з ПДВ. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

За словами столичної влади, підвищення призведе до економії бюджетних коштів і дозволить збільшити заробітну плату працівникам робітничих професій.

Також передбачається виділення коштів на поточні ремонти та обслуговування ліфтів, оскільки в тариф входить і оплата за їх техобслуговування, робота диспетчерських служб, освітлення сходових кліток, обслуговування димових і вентиляційних каналів тощо.

В цілому, перелік налічує 17 видів послуг, які повинні надаватися для належного утримання та збереження житлового фонду. Перелік житлово-комунальних послуг споживачеві залежить від рівня доброустрою відповідного будинку (споруди).

Як відзначили в Держслужбі, в разі порушення виконавцем умов договору споживач має право викликати його представника для складення та підписання акта-претензії, в якому повинні бути вказані терміни, види, показники порушень тощо

 

Крім цього, у споживачів залишається можливість платити за послугу по стимулюючим тарифами — зі знижкою 10%, якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця.

Інформацію про свій будинок, нормативно-правові акти, які регулюють встановлення тарифів, можна подивитися на сайті КМДА.

Напомним, опрос в Украине показал, что население стало больше экономить и урезать свои расходы.

Ранее в здание Национальной комиссии, осуществляющей государственное регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг ворвались разъяренные активисты. «Следует прекратить комиссии», — воскликнул один из активистов, после чего в сторону главы НКРЕКУ Дмитрия Вовка полетел ботинок.

Джерело:  Politeka