У мережі показали військові паради, які проводилися за час 26 років незалежності України

Як повідомляється, перший військовий парад в незалежній Україні пройшов в 1994 році.

У перші роки незалежності військові паради зовсім не проводились, адже Україна офіційно позиціонувала себе як без’ядерна позаблокова держава, якій не потрібно демонструвати військову силу.

Після параду 1994 українські військові знову зробили перерву – і наступний вже провели у 1998 році. У цей рік вперше військовим ЗСУ видали нагрудні пам’ятні знаки.

У 2010-2013 роках після приходу до влади Віктора Януковича паради у Києві не проводились взагалі.

Відновили традицію військових парадів 24 серпня 2014 року. Тоді Києвом проїхали близько півсотні одиниць військової техніки, у тому числі новітні зразки. Маршем пройшли півтори тисячі військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, МВС та Державної прикордонної служби.

 

Військовий парад у 2001 році

Авіапарад  у 2001 році

Військовий парад у 2003 році

Військовий парад у 2004 році

Військовий парад у 2008 році

Військовий парад у 2009 році

Військовий парад у 2014 році

Військовий парад у 2016 році

Військовий парад у 2016 році

Нагадаємо, під час параду багато людей скаржилися на незручності, що виникло на Майдані Незалежності. За словами людей Майдан з усіх боків перекритий огорожами з металошукачами, а чергу перед металошукачами не зменшується, що викликало обурення людей.

Відзначимо, 24 серпня на День Незалежності в Києві відбудеться низка культурно-громадських заходів.

Тим часом соцмережі рясніють привітаннями з Днем Незалежності України. Українців вже привітали президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, міністр оборони Степан Полторак та інші.

Джерело: Politeka