Експерти в області працевлаштування (HR) розповіли, на які професії можуть розраховувати студенти в Україні

На думку експертів, попит на ринку праці для студентів зараз значно зріс.

Як правило, існує 3-5 універсальних вакансій, які пропонують для студентів.

«Це вакансії, які дозволяють поєднувати навчання з роботою: менеджери з продажу, адміністратори, оператори контакт-центру, продавці-консультанти, агенти з бронювання зі знанням англійської мови.

Названы самые востребованные профессии этой осени

Також є вакансії в банках, які готові брати фінансових консультантів і взагалі набирають співробітників у відділення», — розповіла HR-експерт Тетяна Пашкіна

За її словами, є багато вакансій офіціантів, барменів, баристів, хостес. Деякі варіанти є також для викладачів англійської, репетиторів для студентів 4-5 курсів лінгвістичного ВНЗ.

А ось за даними іншого експерта Сергія Марченка, серед 4 тисяч вакансій для студентів, які реєструються щодня, найбільш популярні ріелтори, фахівці по роботі з клієнтами у відділеннях банків, комплектувальники замовлень, офіс-менеджери, регіональні менеджери, менеджери з продажу, по роботі з клієнтами, різноробочі, адміністратори, оператори колл-центру.

За таку роботу в середньому студент може розраховувати на зарплату в діапазоні 5-8 тис. грн.

Як писала Politeka, консультант фен-шуй, перший в Україні консультант по макробіотиці Юлія Скиба, розповіла як у вересні можно поліпшити фінансовий стан.

Нагадаємо, Конфедерація роботодавців підготувала документ, яким пропонується ряд нововведень, що дозволять забезпечити рівні соціальні гарантії для працівників обох статей.

Джерело: ТСН