Глава МЗС Канади Христя Фріланд вважає, що ідея миротворчої місії в Донбасі повинна ґрунтуватися на ідеї територіальної цілісності України

Канада вважає внесену Росією в Раду безпеки ООН резолюцію по розміщенню в Україні миротворців ООН неприйнятною.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

За її словами, в центрі уваги обговорення ідеї миротворців в Донбасі повинна бути територіальна цілісність України.

Миротворцы на Донбассе: эксперт рассказал о «черном» плане Путина

«Українці деякий час тому запропонували розмістити миротворців на Донбасі. Ключовим для українського пропозиції було розміщення миротворців на українсько-російському кордоні по всьому Донбасу, а сама територіальна цілісність України є ключовою метою міжнародного співтовариства в цьому процесі», — зазначила Фріланд.

Вона підкреслила, що президент Петро Порошенко та глава МЗС Павло Клімкін дуже зацікавлені в тому, щоб Канада була «важливим партнером у дипломатичному процесі щодо України і незаконної російської агресії».

А в МЗС України нагадали, що ще в березні 2015 року президент Петро Порошенко направив в ООН звернення про розгортання в Україні миротворчої операції, проте Росія з тих пір постійно саботує це питання в раді безпеки.

Нагадаємо, за словами екс-глави українського Мзс Володимира Огризка, Кремль намагається довести, що конфлікт на Донбасі — це громадянська війна, а не акт агресії однієї держави проти іншої. Таким чином РФ намагається «заморозити» конфлікт.

Як писала Politeka, Російська Федерація погодилася на розміщення миротворців ООН на Донбасі, проте на своїх умовах. Більш того, вона навіть направила керівництву ООН відповідний проект резолюції.

Джерело: «Укрінформ«