Російського художника-акціоніста Петра Павленського, який 16 жовтня підпалив будівлю Банку Франції, перевели до психіатричного госпіталя

«Після вивчення поведінки, яке було проведено вранці, Петро Павленський був переведений до психіатричного госпіталя префектури поліції», — заявили в Le Figaro.

Так, російський сенатор Олексій Пушков, з усмішкою відгукнувся про те, що художник-акціоніст Петро Павленський, поміщений до психіатричного центру: «Їхав за свободою творчості, потрапив до психлікарні: за підпал огорожі банку паризький суд відправив Павленського до психлікарні. Це вам не Росія!».

Главное за день: убийство директора фабрики и «российский» поджог во Франции

Відомо, що акціоніста звинувачують «у навмисному псуванні майна за допомогою запалювальної речовини». Також затримано цивільну дружину пана Павленського, Оксану Шалигіну.

Художник утік з Росії в січні через звинувачення актриси «ТЕАТРА.DOC» Анастасії Слоніной в сексуальному насильстві. Пізніше стало відомо про порушення проти нього кримінальної справи про побиття з хуліганських спонукань. У травні стало відомо, що Петро Павленський отримав політичний притулок у Франції.

Нагадаємо, відомий своїми скандальними перфомансами російський художник-акціоніст Петро Павленський підпалив будівлю Банку Франції.

Джерело: Le Figaro