Борислав Розенблат подав позов проти України

Як повідомив адвокат Розенблата Олексій Шевчук, Європейський суд вже почав офіційні процедури за скаргою Розенблата.

«Там системно зібрані всі порушення профільної конвенції від незаконної прослушки народного депутата з порушенням регламенту Верховної Ради до легалізації ручним суддею угорського літака. Нехай з цієї правовою порнографією України розбирається незалежний орган Європи», — повідомив Шевчук.

Також адвокат додав, що йдеться також про «незаконний арешт народного депутата зі стрибками молодих детективів по злітній смузі з рішенням не глави прикордонної служби, а керівництва НАБУ».

Нагадаємо, що НАБУ і САП підозрюють народного депутата Борислава Розенблата в одержанні неправомірної вигоди і зловживанні службовим становищем. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн ​​грн і зобов’язав здати закордонні паспорти, надіти електронний браслет.

Потім 16 жовтня закінчився термін запобіжного заходу Розенблата. Продовжити його суд не зміг через неявку підозрюваного на повторні засідання.

Як уже писала Politeka, 19 жовтня, було затримано нардеп Верховної Ради Борислав Розенблат, який намагався вилетіти рейсом W67307 Київ – Кельн в Німеччині. Відомо, що при собі Розенблат мав золото і діаманти.

Пізніше народний депутат заявив, що намагався вивезти в Німеччину золоті вироби на суму не більше 17 тис. гривень. Прикраси він нібито хотів подарувати своїм племінникам.

Источник: Українська правда