В Україні повним ходом йде підготовка смертельного «подарунка» беспилотникам агресора

Як стверджують експерти, в нашій країні є всі складові для організації сучасної ППО ближньої дії, а також різкого посилення протиповітряних можливостей підрозділів.

Так, спеціально для боротьби з безпілотними літальними апаратами ворога українські зброярі приготували зразок міні-ПЗРК.

Макет “Барвінка” показали на збройовій виставці “Зброя та безпека 2016”. Як стверджують розробники, цей комплекс буде боротися з БПЛА противника з малої інфрачервоною сигнатурою, оскільки на більшості безпілотників на сьогодні в якості силової установки використовується електромотор.

Очікується, що в результаті “Барвінок” при масі всього в 5 кг буде здатний вражати цілі на дальностях до 1 км.

Крім того, ще в 2012 році “Укроборонпром” представляв проект модернізації ПЗРК “Стріла-2 мм” і “Голка-1М”. Від радянських зразків їх відрізняє наявність власних головок самонаведення і нового твердого ракетного палива.

Напружено ведуться роботи і по створенню переносного зенітно-ракетного комплексу “Барс”. Українські конструктори намагаються вирішити задачу – створити біспектрального головку самонаведення.

Ще одним елементом формування системи боротьби з безпілотною авіацією противника є створення з використанням ПЗРК мобільних комплексів ближньої дії в складі пускової установки і оптико-електронною системою виявлення цілей. При цьому в Україні є мобільна база – бронеавтомобілі “Козак” або “Барс-8”.

Як повідомляла раніше Politeka, Україна виконала лише 5 відсотків держоборонзамовлення, не дивлячись на прийнятий військовий бюджет.

Джерело:Деловая Столица