Ракета Falcon Heavy компанії Ілона Маска Space X успішно вивела в космос телекомунікаційний супутник Aradsat-6A для Саудівської Аравії

Про це повідомляється в акаунті компанії в Twitter.

«Підтверджено успішне розгортання Arabsat-6A на орбіті геосинхронной передачі — завершення першої комерційної місії Falcon Heavy!», — йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що на майданчики на мисі Канаверал успішно приземлилися два підсилювача і центральний блок важкої ракети.

Відзначається, що запуск був історичним. Space X вперше вдалося повернути і успішно посадити все три ступені ракети, включаючи центральну. Онлайн-трансляцію вели на Youtube-каналі компанії.

Крім того, це ще й перший в історії комерційний запуск Falcon Heavy.

подорожній Arabsat-6A вагою майже 6 тонн повинен забезпечити доступ до телекомунікаційних мереж на Близькому Сході, в Європі і Африці.

Полякова без белья показала страсть прямо в подъезде: «Как роза в мусорном баке»

Раніше SpaceX перенесла перший комерційний запуск ракети Falcon Heavy на 10 квітня, так як в цей день очікувалися кращі погодні умови. В результаті запуск відбувся 11 квітня по місцевим часом. У компанії заявляли, що Falcon Heavy є найпотужнішою ракетою з тих, що знаходяться в експлуатації.

У червні 2018 Маск підписав контракт з Пентагоном на висновок в космос нового військового супутника AFSPC-52 за допомогою Falcon Heavy. Запуск має відбутися в 2020 році. Сума контракту склала 130 млн доларів.

Ранее сообщалось, что компания Илон Маска SpaceX, предложила каждому желающему посмотреть внутрь своей лучшей ракеты

Компания Илон Маска SpaceX радует подробными видео запусков, демонстрируя кадры со всех возможных ракурсов: с земли, дрона и с самой ракеты, которую испытывают для полетов. Они устанавливают камеры на каждой ступени, около двигателей и под головной обтекатель. Самое удивительное происходит внутри ракеты, оказывается камеру можно установить прямо в топливный бак.

На земле и в активной фазе полета горючее и окислитель прижимаются к нижним стенкам баков.

Напомним, SpaceX совершила прорыв в космосе, будущее коснется каждого, зрелищное видео.

Как сообщала Politeka, SpaceX поможет людям, вскоре человечество будет добывать полезные ископаемые на астероидах.

Также Politeka писала, что компания SpaceX установила невероятный рекорд.