Глава Верховної Ради Андрій Парубій став фігурантом кримінального провадження Національного антикорупційного бюро

Як повідомляють «Українські Новини» з посиланням на відповідь на запит видання в НАБУ, провадження відкрито за фактом можливого нецільового використання бюджетних коштів.

Приводом для цього стало відео, на якому Парубій перебуває в одному з готелів Катару біля басейну під час однієї з робочих поїздок, відзначається в Telegram-каналі The Newsroom, який ведуть журналісти Тетяна Ніколаєнко і Оксана Денисова.

Парубий

«Звернення про перевірку спікера було ще в лютому, але провадження у справі було відкрито в середині квітня» на виконання постанови слідчого судді Солом’янського суду Києва від 2 квітня», — повідомили журналісти.

В ДТП с пьяным депутатом погибли отец и сын: «устроил ад на дороге»

Раніше журналіст Олександр Дубінський опублікував відео, на якому спікер Верховної Ради Андрій Парубій знятий в плавках біля басейну. При цьому автор відео заявив, що Парубій знаходився в п’ятизірковому готелі Intercontinental Doha в Катарі, приблизна вартість проживання в якому становить 71,3 тисячі гривень за 7 ночей.

Пізніше прес-секретар голови ВР Андрій Ковальов на своїй сторінці в Facebook (в даний час публікація видалена) зазначив, що Парубій в період з 6 по 8 квітня перебував у робочій поїздці в Катарі — там проходила 140-та Асамблея Міжпарламентського Союзу, на якому була присутня українська парламентська делегація.

Як повідомлялося, 4 травня Андрій Парубій зустрівся з новообраним президентом Володимиром Зеленським Як дізналися ЗМІ, переможець президентських виборів і спікер Верховної Ради говорили близько 40 хвилин, обговорюючи питання інавгурації. Відразу після розмови Парубій відправив всім керівникам парламентських фракцій листи з проханням зустрітися цей же день о 15:00.

https://www.facebook.com/dubinskyi/videos/2355834277801450/

Нагадаємо, Парубій погодився на відставку, але за однієї умови: «Колеги …».

Як повідомляла Politeka, Разумков повідомив, коли Зеленський зможе розпустити Раду.

Також Politeka писала, що Парубій на елітному курорті повторив «мальдівський подвиг» Порошенко: «в плавках під пальмою».