Рада безпеки ООН відмовився задовольнити вимоги Росії щодо прийнятого в Україні закону про забезпечення функціонування української мови як державної

Рішення про відмову розглядати питання було прийнято на початку засідання 20 травня повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми шкодуємо про те, що голова не прислухався до прохання шести делегацій відкласти це засідання. Ми закликаємо членів Ради безпеки проголосувати проти проведення цього засідання», — заявив постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатра.

ООН

Він зазначив, що дане питання потрібно розглядати в контексті припинення вогню, виведення важких озброєнь, повернення влади України в окуповані райони Донбасу, виведення іноземних військ і розпуску незаконних збройних формувань на цій території.

Гигантские динозавры ходили на «каблуках»: ученые поразили новым открытием

Ініціативу Росії підтримали 5 країн (Росія, Китай, ПАР, Домініканська республіка та Екваторіальна Гвінея), 6 проголосували проти (США, Франція, Великобританія, Німеччина, Бельгія і Польща), 4 держави утрималися.
Представник РФ Василь Небензя заявив в свою чергу, що закон про мову нібито порушує дух і букву Мінських домовленостей.

Раніше повідомлялося, у четвер, 25 квітня, нардепи підтримали прийняття законопроекту. За проголосували 278 членів парламенту. Після голосування депутати виконали гімн України.

Старт розгляду в другому читанні мовного закону Верховна Рада дала в кінці лютого. Законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної» в першому читанні Верховна Рада прийняла в жовтні 2018 року.

28 лютого 2018 Конституційний суд України визнав закон «Про засади державної мовної політики» (так званий закон «Колесніченка-Ківалова») неконституційним через порушення Верховною Радою процедури його розгляду і прийняття.

Нагадаємо, які небезпеки несе мовний закон для українців.

Як повідомляла Politeka, як зміниться життя кожного українця і що буде заборонено, коли вступить силу мовний закон.

Також Politeka писала, що в ЄС почали загрожувати Україні і висунули ультиматум через мовного закону.