С 16 сентября по 23 сентября 2019 ОО «Школа политической аналитики «Полис» провела собственный опрос общественного мнения. Методом личного формализованного интервью (face-to-face) опрошены 2064 респондента, проживающие на территории 211-223 избирательных округов г. Киева, по стохастической выборке 

Про це повідомляє Znaj.ua.

Вибірка репрезентативна за віком та статтю. Метод дослідження: маршрутне опитування за місцем проживання респондента. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,2%.

За результатами опитування 72,7% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у виборах на посаду мера м. Києва. Ще 10,2% зазначили про скоріше готові прийти на дільниці і проголосувати. Лише 10,8% зазначили, що не братимуть участі у виборах, ще 2,6% – поки не визначилися.

Найменша готовність брати участь у виборах виявилася серед молоді до 39 років (впевнені у своїй участі у виборах 33% і візьмуть участь «скоріше за все» — 30,2%), а найбільша готовність — серед громадян, віком 40-59 років (відповідно, 38,6% і 42,9%). Серед громадян старших за 60 років простежується рівномірна підтримка (впевнені у своїй участі у виборах 28,4% і візьмуть участь «скоріше за все» — 26,9%).

Якби вибори на посаду мера м. Києва відбувалися у найближчу неділю, то за тих чи інших кандидатів проголовував би такий відсоток мешканців міста.

Електоральні симпатії серед кандидатів на посаду мера м. Києва розподілились наступним чином. Віталія Кличка готові підтримати 46,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. 24,2% респондентів підтримують Андрія Пальчевського; 12,9% – підтримують Миколу Томенка; 5,4% – підтримують Олександра Ткаченко; 4,3% – підтримують Сергія Гусовського; 3,9% – підтримують Борислава Березу та 2,3% – підтримують Андрія Холодова. Рейтинг інших кандидатів – менше 2%.

Віталій Лебедюк,

директор ГО «Школа політичної аналітики «Поліс»,

заступник директора Центру соціальних досліджень