Лидер Национального Корпуса, первый командир «Азова» Андрей Белецкий дал президенту Зеленскому 10 дней на то, чтобы требования участников марша «Нет капитуляции» по отведения войск из украинских территорий были гарантированы на законодательном уровне.

Об этом он объявил во время выступления на марше «Нет капитуляции» 14 октября в Киеве.

За переконанням лідера Нацкорпусу, не можна допустити: розведення військ, «яке насправді є здачею українських територій», «так званих виборів в «ЛДНР», які легалізують владу терористів і сепаратистів» та запровадження «особливого статусу для окремих районів Донецької та Луганської областей – а, фактично, федералізації країни».
«Ми даємо цим людям, які сьогодні називаються владою, невеликий строк – десять діб. Якщо за цей час всі вимоги Штабу спротиву капітуляції, руху спротиву, не будуть в повному обсязі гарантовані на законодавчому рівні, то ми говоримо їм прості речі – час маршів пройшов. Тут сьогодні десятки і десятки тисяч людей. Ці люди можуть виходити, – сто тисяч, мільйон і так далі, – але якщо влада не чує, значить треба переходити до інших дій», – заявив він.

Білецький додав, що в разі відведення військ з українських територій, захищати їх прийдуть добровольці.
«Якщо влада десь буде відводити, то я можу відповідально дати слово всім, що сотні і тисячі добровольців зайдуть на будь-яку розведену територію і будуть утримувати там наші землі. Ми виконували цей обов’язок в чотирнадцятому році – нас ніхто не звав і в нас не було жодних посад. Ми не отримували зарплатню і не знали, насправді, спочатку, де взяти зброю. Тоді ми виконали свій обов’язок. Ми готові його виконати і сьогодні», – сказав лідер Нацкорпусу.

За словами Білецького, учасники руху проти капітуляції знайдуть варіанти громадського спротиву населення по всій країні, «щоб змусити владу робити те, чого прагне нація».