Петро Порошенко віддав наказ Генштабу з вимогою організувати протиповітряну оборону державних меж країни

Генеральному Штабу доручено провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об’єктів, наказ віддав Президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, що воєнний стан на 60 днів запропонували ввести на засіданні РНБО після того, як Росія пішла на кричущу провокацію в Азовському морі.

Головнокомандувач віддав наказ Генштабу з вимогою організувати протиповітряну оборону з метою прикриття важливих державних об’єктів, промислових районів, адміністративних центрів держави і угрупувань військових сил від ударів з повітря.

Також Порошеноко доручив Генеральному штабу Збройних сил України організувати заходи часткової мобілізації, організувати та провести навчальні збори з резервістами оперативного резерву армії.

Раді Національної безпеки та оборони  доручено також внести пропозиції щодо залучення інших військових формувань та правоохоронних органів до здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

Так вчора ввечері Російська Федерація зважилася на новий злочин в Азовському морі, який може обернутися справжньою катастрофою для агресора.

«За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ», «Нікополь» були вражені вогнем і втратили хід. Рейдовий буксир «Яни Капу» також був змушений зупинитися. Кораблі захоплені спецназом РФ», – йдеться в повідомленні.

Більш того, в тексті повідомлення розповіли, що кількість постраждалих зросла.

«Також є інформація про двох поранених українських військових моряків», – підкреслювали в повідомленні.

Про це повідомила прес-служба ВМС ЗСУ на своїй сторінці в мережі.

Нагадаємо, кількість поранених на Азові зросла втричі: Україна терміново підняла всі кораблі ВМС

Як повідомляла Politeka, РНБО підтримав введення воєнного стану в Україні через ситуацію в Азовському морі.

Також Politeka писала, що в Україні відреагували на атаку РФ в морі — люди вважають, що це початок військових дій