У справі екс-президента України втікача Віктора Януковича експерт звернув увагу на дуже підозрілий момент

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко зазначив, що всі забули про один важливий момент, який стосується не тільки державної зради екс-гаранта як такої, а й великої кількості економічних злочинів.

«У мене є багато питань з цього приводу, зокрема, чому ми говоримо про державну зраду, але не говоримо про економічні злочини, до яких може бути причетний Янукович і члени його «сім’ї»?! Я пам’ятаю дуже добре, як багато нинішніх політики розповідали про те, що де і які схеми знаходяться, де і як вони працюють, хто до цього причетний. Але чомусь після того, як вже відбулася зміна влади, про це ніхто не говорить, хоча можна було вести ці справи паралельно. Однак чомусь про це не говорять, і вибрали саме таку классифікацію його злочини, як державна зрада», — говорить він.

янукович

Крім того, за його словами, є багато питань і по «посібниках» Януковича.

Тайную дочь Путина впервые показали по ТВ: «голубоглазая блондинка», фото

«Дійсно, немає позитивних судових рішень, деякі є, але це були, скажімо так, люди середнього або нижчого ланки. Очевидно, що ті схеми, які були побудовані, були дуже грамотно продумані і, можливо, їх треба було просто краще удосконалити і зберегти , ніж довести до якогось судового розгляду і їх розкрити і прикрити», — говорить експерт.

Він зазначає, що можливо, в цьому і є причина того, що розслідування відбувалося так повільно.

«Насправді, 4,5 року — це такий термін, який мав би показати значні результати в розслідуванні злочинів колишньої влади, особливо, розуміючи, що зараз вони особливого впливу не мають, навряд чи Януковича хтось може в парламенті послухати. Але все ж ми бачимо дуже повільний рух, а в деяких справах — взагалі повну тишу і безвідповідальність», — додає він.

Янукович

Нагадаємо, скандальний олігарх Януковича рветься в парламент.

Як повідомляла Politeka, на суді продемонстрували здатності «проффесора» Януковича.

Також Politeka розповідала, що найкраща подруга Януковича рветься в Україну.

Джерело: «Апостроф»