Українці не встигли оговтатися від шокуючого розслідування Бігус.інфо про корупцію в «Укроборонпромі», як з’явилася інформація про ще одного професіонала по «сімейних підрядах в сфері оборони»

Активісти руху Національний спротив опублікували розслідування про Максима Глущенка. Згідно з даними розслідування він фактично є відповідальним  за розвал української оборонки напередодні війни з Росією. Більш того, Максима Глущенка підозрюють у співпраці зі справжнім гуру схем на оборонці — Олегом Свинарчуком-Гладковським.

Саме в 2012–2014 роках — в найкритичніший час для української армії, коли оборонний бюджет розкрадався небаченими раніше масштабами, Глущенко був заступником голови «Укроборонпрому», керівником зовнішньоекономічних зв’язків концерну (фактично саме він приймав найважливіші рішення за дорученням людей із «сім’ї»).

В розслідування руху Національний спротив йдеться про шалені статки та надмірну розкіш Глущенка.

Майбутній збройний барон починав свою кар’єру в Акціонерному комерційному банку «Порто-Франко», надалі в ВАТ КБ «Надра». Це призначення він отримав безпосередньо від Арбузова, радником та товаришем якого був батько нашого героя — Михайло Гойхман (про це далі).

Пізніше Глущенко був призначений на посаду начальника Державної інспекції з контролю за цінами в місті Київ — одне з найбільш хлібних місць, яке довгий час контролювалася людьми з «сім’ї Януковича».

З листопада 2011 року Максим Михайлович займав посаду заступника директора з економіки державного підприємства «АВІАКОН».

За час керівництва Глущенка обсяг виготовленої продукції на підприємстві скоротився до 57,7 % до попереднього року, а обсяг реалізованої продукції до 64 % від показників минулого року. Експортні поставки продукції знизилися до 87,6 %. Результат — падіння прибутку підприємства до 45 % від минулого року, при цьому обсяг перерахованих податків і обов’язкових платежів скоротився на 40 %.

Світло на стрімку кар’єру Глущенка спробували пролити представники політичного руху «Традиція і порядок».

«Якщо придивитися до кар’єри Глущенко, стає очевидним, хто за ним стояв. Адже саме в 2012-му, коли його кар’єра досягла піку, ключові посади в державі підім’яла під себе «сім’я»», — йдеться в повідомленні на сторінці «Традия і Порядок» у Facebook.

Кошевой из Квартал 95 обратился к украинцам перед выборами: «Я принял вызов»

Там стверджується, що кандидатуру сина пролобіював його батько — спеціаліст по фінансах «сім’ї» Михайло Гойхман.

Гойхман Михайло Ісаакович — відомий як засновник ТОВ «Українська газоенергетична компанія» та президент Всеукраїнської асоціації «Українські колекторські агентства», яка в 2012 році була визнана банкрутом із заборгованістю по зарплаті працівникам в розмірі 100 тисяч доларів. Далі Гойхман був призначений членом наглядових рад одночасно трьох банків — «Ерсте Банк», «Київська Русь» і «Фідобанк». Цікаво, що дві останніх фінустанови, в яких працював Гойхман, зараз ліквідовані, а щодо їхньої діяльності відкриті кримінальні провадження.

Отже, Гойхман був скарбником М.Арбузова та контролював тіньові фінансових схеми з відмивання державних грошей «сім’ї». Більш того, під час Майдану, Михайло Ісаакович відповідав за фінансування «тітушок».

Ще один цікавий факт, що Михайло Гойхман — саме та людина, яка відповідальна за будівництво біля Історичного музею незаконної будівлі під назвою «Десятинний храм».

Гойхман керує релігійною організацією «Релігійна громада Української Православної Церкви Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці в Шевченківському районі м.Києва» (код ЄДРПОУ — 26388131). Разом з Гедеоном (Хароном) — предстоятелем неіснуючої церкви, Гойхман створює благодійний фонд «Фонд відродження Десятинного храму» (код ЄДРПОУ — 38322356). На фонд оформлені машини Гедеона (Харона), а також будівля в елітному районі столиці — на Воздвиженці, у самого підніжжя Старокиївської гори.

Також відомо, що Гойхман постачав тітушок зі списків Антимайдану для охорони «десятинного МАФу» під час протестів з вимогою знести незаконну забудову.

Сам Глущенко добре знайомий з Гедеоном (Хароном), останній навіть називає його своїм другом.

При цьому, як зазначається у розслудуванні, сьогодні на ім’я Максима Глущенка зареєстровані наступні підприємства:

Державна інспекція з контролю за цінами в м. Києві, ГО «Центр антикризових ініціатив», «Київська асоціація скрапленого газу», ТОВ «Агроторг лтд», ТОВ «Мілтек-с», ТОВ «ЮА Технолоджі», ТОВ «Бізнес школа державного вищого навчального закладу «Університет банківської справи».

Важливо зазначити, що ТОВ «ЮА Технолоджі» — займається виробництвом безпілотних літальних апаратів.

«Це пояснює, чому в своїх статтях Глущенко так активно критикує закупівлю турецьких безпілотників. Адже в нього є власний інтерес, і не тільки в нього — в цьому також може бути зацікавлений і ректор КПІ, член наглядової ради «Укроборонпрому» — Михаїл Згуровський», — йдеться у матеріалі.

Підприємство ТОВ «Мілтек-С» також пов’язано з оборонними замовленням та спеціалізується на виробництві боєприпасів. Як відомо, боєприпаси — одна з найбільш серйозних прогалин в забезпеченні українського війська.

«Отже, людина Арбузова, товариш Курченка та приятель РПЦшного афериста Гедеона (Харона) не тільки спокійно почуває себе в Україні, але й витрачає шалені бюджети на повернення в оборонний бізнес», — підсумували автори розслідування.

Нагадаємо, «Нацкорпус» йде на Майдан, буде дуже спекотно: “Дотиснемо”.

Як повідомляла Politeka, колишній заступник голови СБУ розповів про корупцію в Укроборонпромі: «Порошенко знав».

Також Politeka писала, що “відмова від голосування”: за що можна сісти у в’язницю після виборів.