В Україні вже вдруге почали квісти фруктові дерева. Аномалія сталася на Волині в Любишівському районі

Про це повідомили місцеві жителі, вони ж і виклали перші фотографії. Вони вважають, що винна аномальна цьогорічна спека.

Одна зі свідків прокоментувала подію на своїй сторінці у Facebook: «А у нас весна… Квітнуть яблоні та вишні…».

Нагадаємо, що австралійські вчені прийшли до висновку, що у досить близькому майбутньому число загиблих від спеки збільшиться майже в п’ять разів.

Уже тяжело ходить: это видео открыло правду, которую скрывал Путин

За їх словами, причиною стане антропогенна зміна клімату, яке призведе до почастішання екстремальних погодних явищ до 2080 року.

При проведенні дослідження враховувалися обсяги викидів в атмосферу парникових газів при спалюванні викопного палива, щільність населення в регіонах, а також різні стратегії щодо пом’якшення наслідків спеки.

Згідно самому песимістичному сценарію, в австралійських містах Брісбен, Сідней і Мельбурн смертність від погодних лих, які стануть частішими, зросте на 471 відсоток у порівнянні з 1971-2010 роками. Число жертв помітно зросте в Індії, Греції, Японії та Канаді.

Ситуація буде ускладнюватися такими супутніми природними катастрофами, як пожежі і посуха.

Зазначимо, дослідники з Оксфордського університету заявили, що аномальна спека, яка панує у північній частині нашої планети, пов’язана зі змінами клімату. За словами кліматолога Майлза Аллена, випадки аномальної спеки були і в минулому, наприклад, в 1976 році, коли в Англії встановилася найвища температура в історії спостереження (35,9 градуса Цельсія), що викликало тривалу посуху. При цьому середня температура атмосфери Землі в ті роки була на дві третини градуса Цельсія нижче, ніж зараз. Однак з глобальним потеплінням спекотні дні стали більш частими.

Фахівці Всесвітньої метеорологічної організації також вказують на те, що рекордна спека в 2018 році отримала широке поширення в Північній півкулі через зміни клімату Землі.

Нагадаємо, з’явилися фото погодної аномалії в Києві.

Як повідомляла Politeka, світ охопила низка великих пожеж: люди рятуються в хаосі, в хід пішли бомби.

Також Politeka писала, що розкрита приголомшлива причина пожежі на грецькому курорті, почалося найстрашніше.