Екс-політик помер від тривалої хвороби на 91 році життя

Раніше він розправився з сотнею беззбройних людей, назвавши це «необхідним кроком».

У 90 років від онкологічного захворювання помер колишній прем’єр-міністр Китаю Лі Пен. Він в 1980-х і 1990-х року займав високі посади в своїй країні, повідомляє ВВС.

ли пэн

Незважаючи на довгу політичну кар’єру Лі Пен запам’ятався розгоном мітингувальників людей в китайській столиці Пекіні на площі Тяньаньмень в 1989 році.

Страшная находка потрясла Украину: тела 29 жертв зарыты на тайном кладбище, много детей

Тоді під час збройних сутичок солдати вбили сотні мирних місцевих жителів, які вимагають від влади політичних змін. Після тієї кривавої розправи Лі Пена назвали «пекінським м’ясником». Сам же він вважав свої дії виправданими, називаючи їх «необхідним кроком».

«Без цих заходів Китай зіткнувся б з ситуацією, яка була б гірше, ніж в колишньому Радянському Союзі або Східній Європі», — пізніше виправдовувався Лі Пен.

Політик став свого роду символом репресій комуністичного режиму КНР.

Також повідомляється, що будучи прем’єром Китаю Лі Пен побудував велику гідроелектростанцію «Санься», а також в ті роки велася серйозна робота над космічними кораблями «Шеньчжоу».

Як повідомлялося раніше, помер надзвичайний і повноважний посол Росії в Сенегалі і Гамбії Сергій Крюков.

Про це російська дипмісія повідомила в мережі: «Пішов з життя блискучий дипломат, професіонал своєї справи», — йдеться в заяві посольства. Колеги Крюкова відзначили «високу особисту відповідальність і компетентність».

Сергію Крюкову було 59 років. Про причини смерті дипломата посольства РФ в Сенегалі не повідомив.

Сергій Крюков народився в 1960 році. З 1982 року він працював в Міністерстві закордонних справ. У різний час був співробітником посольств СРСР і Росії в Малі, Габоні, Зімбабве і Мадагаскарі. У 2011 році очолив Департамент Африки МЗС РФ, а в 2014 році став послом в Сенегалі з акредитацією в Гамбії.

ли пэн

Нагадаємо також, у віці 90 років помер Герой України Юрій Мушкетик. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook публіцист Михайло Сидоржевський: «Важка новина. Помер Юрій Мушкетик, один із класиків сучасної української літератури. Про це повідомила його дочка Леся. Світла пам’ять і Царство Небесне ».

Юрій Мушкетик народився на Чернігівщині. За своє життя написав чимало романів, повістей і п’єс. Він автор «Гайдамаки», «Серце і камінь», «Яса», «Останній гетьман».

Відомо, що в 2009 році Юрію Мушкетику було присвоєно звання Героя України. Зараз про причини смерті письменника невідомо.

Нагадаємо, зірка шоу «Голос» помер після загибелі своєї коханої: містична трагедія.

Як повідомляла Politeka, тіло знаменитого музиканта знайшли в калюжі крові: «рятував подружку-росіянку».

Також Politeka писала, що пішла з життя знаменита російська актриса: «зірковий чоловік залишився вдівцем»