После выхода в эфир резонансного журналистского расследования о заоблачных счетах родителям учеников одного из столичных образовательных учреждений, на горячую линию ОО «Стоп коррупции» позвонил член Общественного совета при Печерской РГА Николай и рассказал, что тоже недоволен тем, что происходит в школе

Гімназія «Консул» на столичному Печерську Фото: СтопКор

Про це пише stopcor.org.

Він запропонував запросити журналістів, директора школи та представника місцевої влади, щоб разом обговорити наявні проблеми.

«Микола мені запропонував зустріч за круглим столом за моєї участі як автора розслідування, директорки гімназії Консул – Тетяни Мельник та представників Печерської РДА. Метою нашої розмови має стати обговорення притоку великих сум у стіни гімназії. Проте, я відмовила на цю пропозицію, адже, на мою думку, такий склад комісії ні до чого не призведе. Натомість я зі свого боку запропонувала наступний склад комісії: я як журналіст від «СтопКору», Микола, директорка гімназії, представники Печерського РДА, керівництво департаменту освіти КМДА та представники правоохоронних органів», – наголосила журналістка Наталія Дігтяр.

Зазначимо, що зацікавитися саме цією школою «СтопКор» спонукав рахунок, який щомісяця отримують всі батьки тутешніх учнів. Сума – 4100 гривень на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю з такою ж, як у закладу, назвою – «Школа Консул». Ми з’ясували, куди ж насправді йдуть кошти батьків – подробиці про це дивіться в ексклюзивному розслідуванні.