У Запоріжжі учениця 8-го класу вчинила невиправне, дівчину не встигли врятувати

У Запоріжжі учениця 8-го класу скінчила життя самогубством, стрибнувши з моста в Дніпро. Як повідомили в ГУ ДСНС у Запорізькій області, трагедія сталася вчора, 1 жовтня.

«Коли дівчина намагалася перелізти через огорожу моста, її помітив водій автомобіля, який проїжджав повз неї. Він кинувся на допомогу школярці, але не встиг — вона стрибнула вниз», — сказано в повідомленні.

На місце події прибули рятувальники і бригада швидкої допомоги. Школярку витягли з води на берег і госпіталізували. Однак у лікарні дівчинка померла.

Загибла була ученицею 8-го класу Запорізької спеціальної школи-інтернату «Січовий колегіум». За даним фактом проводиться розслідування.

Нагадаємо, в мережі нові аніме-спільноти забирають дитяче життя

На початку вересня в ЗМІ появилась інформація про нові “групи смерті” – такі собі аніме-спільноти. Які саме психологічні пастки ставлять учасникам груп точно невідомо, але, судячи з усього, принцип приблизно той сами, що використовували куратори “синіх китів”.

Як відомо, багато підлітків захоплені японськими мультиками. Тому не так важко вияснити у дитини, який з героїв-аніме їй найбільше подобається. Потім куратори придумують різні ситуації, в які може потрапити цей герой, і просять дитину це намалювати. Згодом завдання все частіше наповнюють мотивами смерті та поступово підлітку вселяють думку про суїцид.

Російські ЗМІ повідомили про смерть 14-річної дівчинки у Воронежі, труп якої знайшли в одному із дворів – дитина наклала на себе руки. Ніяких записок чи повідомлень дівчинка не залишила. Але її друзі розповіли правоохоронцям, що помітили – у неї в житті щось різко змінилося. На зустрічі з однокласниками перед початком навчального року дівчинка несподівано сказала своїм друзям, щоб в понеділок вони на неї не розраховували. На питання чому, вона відповіла: “Потім дізнаєтеся”. Як виявилось, дівчинка була підписана на кілька “анімешних” груп в одній з соцмереж.

Як повідомляла Politeka, організатор “груп смерті” отримав смішний термін.

Також Politeka писала, що за годину до смерті вона дивилася ролики і вчилася робити петлю