Заарештований військовослужбовець чекає своєї долі в московському СІЗО Лефортово

Напередодні Василь Сорока вперше зустрівся зі своїм адвокатами. Бесіда пройшла на території СІЗО, але в окремому блоці. Подробиці на сторінці в Facebook расссказал глава Московської міської колегії адвокатів «Форт» Сергій Бадамшін.

Юристи розпитали полонених моряків про його стан здоров’я. Вони з’ясували, що даний час стан Василя Сороки стабілізувався. Ускладнень з рукою не спостерігається. Однак арештанта все також мучать болі і набряк. До того ж не відновлюється працездатність пальців і кисті.

лефортово

Медик з Лефортово виявив у пораненого пошкодження ще одного м’яза, яку не помітили його колеги з лікарні Матроська тиша. Щоб зняти набряк, лікар призначив Сороці уколи і знеболююче. Раніше повідомлялося, що рука українця набрякла через заняття з еспандером. Сергій Бадамшін спростував цю інформацію. Він зазначив, що тренажер у моряка в СІЗО відібрали.

«Ми клопотали про передачу військовополоненого Сороки для лікування в Україні або в нейтральну країну, а також про переведення для обстеження і лікування в цивільні медичні установи, оснащені відповідним обладнанням, в яких можливе надання належної і відповідає стандартам надання медичної допомоги, зокрема в« Науково -дослідний інститут швидкої допомоги імені М. В. Скліфосовського »», — розповів адвокат в своєму блозі.

Зараз Василь Сорока намагається вижити зі своїм пораненням в Лефортово. Від минулої суботи він змінив три камери: дві звичайних і карантин. Зараз моряк перебуває в приміщенні, де є гаряча вода. Полонений поділився, що в новому СІЗО дещо краще, ніж в Матроської тиші. Тут до нього звертаються на «Ви».

Путин нелепо опозорился на рабочем заседании: «Россияне должны страдать» За словами адвоката, Василь Сорока також зазначив гарне харчування в ізоляторі. «Майже як в ресторані», — з посмішкою заявив військовослужбовець. Ще однією зручністю став телевізор. Однак до нього не було антени. Як виявилося, її при догляді забрав сусід по камері. Втім, Сорока не розгубився і зробив тимчасову антену з власного кип’ятильника. Він зазначив, що надовго такого пристосування не вистачить. Чого укладеним не вистачає — так це душа. У лікарні він міг вдосталь митися в кабінці.

«Загалом настрій у Василя стабільно позитивне. Бойове. Всі тяготи і позбавлення переносить по-військовому стійко, без скарг. За своїм виглядом, поведінкою, образу взагалі не схожий на ув’язненого. Перебуваючи в СІЗО залишається за духом вільним. Правда дуже сумує за родиною «, — підсумував Сергій Бадамшін.

Нагадаємо, ФСБ готує нову провокацію з українськими моряками .

Як повідомляла Politeka, стало відомо, де полонені моряки зустрінуть Великдень.

Також Politeka писала, що в суді над українськими моряками відбувається неймовірне.