Дві третини росіян вірять у теорію всесвітньої змови

67% росіян считают реальним існування закулісного «світового уряду», чиї інтереси суперечать російським. Про це свідчать результати соціологічного опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Дослідження показало, що за останні 4 роки частка переконаних у цьому громадян Росії збільшилася з 45 до 67%.

При цьому 74% з тих, хто вірить в таке негласне керівництво, вважають, що інтереси «світового уряду» суперечать інтересам Росії. Цей показник також зріс — на 17 процентних пунктів з 2014 року.

На думку респондентів, до «світового уряду» входять, в першу чергу, олігархи і фінансисти, а їх головним метою є влада і вплив, а також управління всіма людьми.

рептилоид

Нагадаємо, як передавала Politeka, на думку президента США Дональда Трампа, Росія повністю управляє Німеччиною. Президент США Дональд Трамп розкритикував проект газопроводу «Північний потік – 2» і заявивши, що Німеччина знаходиться в заручниках у Росії. Заява була зроблена перед робочим сніданком з генсеком НАТО в Брюсселі.

«Німеччина повністю контролюється Росією. Після будівництва нового трубопроводу понад 70% поставок природного газу будуть надходити з Росії», – зазначив президент США.

Глава Білого дому обурився тим, що США повинні захищати європейські країни, в тій годину як вони віддають мільярди доларів Росії. За його словами, Німеччина знаходиться у Росії «в заручниках» і на це слід звернути увагу.

путин

Російський міністр оборони Сергій Шойгу не вірить в можливість прямого військового зіткнення між Росією і Україною. Про це глава Міноборони РФ заявив в інтерв’ю італійському виданню IL Giornale.

«Вважаю неможливим виникнення прямого зіткнення між Україною і Росією», — підкреслив Він.

Свою категоричну позицію він підкріпив популярною серед російських пропагандистів теорією про «спільні корені» українського і російського народів.

«У нас спільні корені, протягом багатьох століть ми разом пережили важкі випробування, ми боролися пліч-о-пліч, щоб захистити свою свободу і незалежність під час Другої світової війни», — стверджує Шойгу.