Інтернет видання «Новини Чернігівщини» розпочинає цикл публікацій присвячених людям, які представляють кандидатів в Президенти України і в разі їх перемоги, безперечно стануть впливовими персонами на Чернігівщині. А тому, вважаємо, що суспільству слід знати про них трохи більше заздалегідь.

Наш перший матеріал стосується Павла Халімона, новопризначеного голову команди Володимира Зеленського в Чернігівській області, пише Антікор.

35 річного бізнесмена з Прилук, з призначенням якого вже виник конфлікт в середині самої Зе!команди. Павла Халемона однодумці звинуватили в зв’язках з Народним депутатом Валерієм Давиденко і БПП. Та чи відповідає це дійсності і хто він насправді – Павло Халімон? Ми спробували з’ясувати і от, що з цього вийшло.»

Молодий та перспективний

Біографічна довідка Павла Халімона – закінчив Чернігівський колегіум №11, а потім і юридичну академію Ярослава Мудрого за спеціальністю підготовка кадрів для органів прокуратури. Та за отриманою освітою так і не працював. Пішов в підприємництво та відкрив СПД.

На його сторінці в фейсбук значиться, що перші роки після навчання він працював в US “Seal” Contractors PA (американські підрядники). Чи відповідає це правді – не відомо. Але, згодом СПД Халімон закрив та пішов працювати в Прилуцький суд.

Нам також не відомо, коли Павло зустрів свою майбутню дружину, до роботи в суді, чи під час. Та перебравши доступні джерела з’ясували, що Павло Халімон є зятем, вже колишнього голови міськрайонного Прилуцького суду Анатолія Галича, особу якого ми обов’язково розглядено. А цей факт, може, пояснити подальшу стрімку кар’єру Павла Халемона, який після нетривалої роботи в суді, стає начальником Прилуцької реєстраційної служби управління юстиції.

Після Революції Гідності Павло залишається при посаді і працює на ній до 2016 року,  а також, приймає участь в виборах міського голови як само висуванець та балотується в Чернігівську обласну раду по Прилукам від партії «Наш край». Обидві виборчі кампанії він програв.

Родинні зв’язки

З’ясувавши факт родинних зв’язків Павла Халемона з Анатолієм Галичем, ми виявили цілу купу просто приголомшливих фактів. І зараз можемо з впевненістю написати, що саме суддя Галич став лотерейним квитком для Павла Халимона.

Анатолій Галич був головою суду майже 20 років і пішов з посади на весні 2017 року, аби отримати підвищену пенсію, що було загальнодержавним явищем. Та от, що таке для міста Прилуки і району посада голови суду, тим більше в ті часи, коротенько описано на сайті ОРД.

13 ноября в Шевченковском суде Киева в 11.30 состоится судебное заседание, в котором будет рассмотрен протокол о коррупции, составленный сотрудниками СБУ в отношении Председателя Прилуцкого городского суда Анатолия Галича. Анатолий Иванович — удивительный человек даже для судейского корпуса Украины. Он занимает свою должность уже 11 лет и за это время развил не только четкую систему продажи судебных решений, но, что самое примечательное — умудрился превратить работников суда в собственных крепостных. Работники суда от судьи до уборщицы не только беспрекословно выполняют любое распоряжение Галича, будь то нужное судебное решение, помощь по хозяйству или сексуальные услуги. Анатолий Иванович додумался до того, что работники суда отрабатывали «панщину» на строительстве его дома. И при этом числились на работе. На чем, собственно и основывается составленный протокол о коррупции.

Судебное заседание обещает быть интересным, так как будут допрошены работники суда, которые готовы рассказать о «новом феодализме» судьи Галича. «ОРД» 2009 год.

Судячи з того, що Анатолій Галич ще довгі роки залишався при посаді, суд над ним закінчився ні чим. А от будинок більше 200 м2 він таки побудував та оформив на дружину. Родинне фото Галичів, на якому є ї його зять Павло Халімон.

Аналіз декларацій Павла та його тестя Анатолія виявив вкрай цікавий факт – троє членів родини Халімон-Галич в 2016 році отримали по паю землі в селі Піддубівка Прилуцького району. А також, безліч майна, яке з’явилося без будь-яких логічних пояснень. https://declarations.com.ua/declaration/nacp_9038cf5e-d96e-4c87-97bf-367b136c822e

Бізнесмен і слуга народу

По завершенню вкрай успішної, у всіх розуміннях, державної служби, Павло Халімон йде в бізнес. Наразі в його родині налічується три товариства: «Прометей-газ», «Прометей-газ1» та «Агро-хаус». Остання компанія, в якій Павло є директором, проходить останні роки в кримінальних справах по крадіжці врожаю. В реєстрі значиться 45 судових рішень, більшість з яких ухвали слідчого судді по вчиненню процесуальних дій слідчими, в тому числі обшуки та виїмки документів. Чи є це тиском на чесний бізнес, або звичайний кримінал? Має встановити слідство та суд.
45 рішень по

АГРО-ХАУС
А поки Павло Халімон став головним «слугою народу» в Чернігівській області і крокує разом з Володимиром Зеленським до можливої перемоги.

Автор: Петро Гайовий