Жители мажоритарного избирательного округа №92, в который входят Белая Церковь, Ставище, Сквира, Тараща, Узин, Тетиев, Володарка и соответствующие районы Киевской области, обратились к кандидату в народные депутаты Александру Ференецу с требованием снять свою кандидатуру на досрочных парламентских выборах по этому округу .

Як повідомляє національний антикорупційний портал Антикор, про це йдеться у відкритому листі мешканців, який отримало видання.

Наводимо його текст повністю

Олександр Ференець! 

Ми, жителі населених пунктів Київської області, які входять до 92 виборчого округу на позачергових парламентських виборах 2019 року, глибоко занепокоєні вашим наміром балотуватися за цим округом в якості самовисуванця. 

Ваше корупційне минуле, ваші порочні зв’язки із правоохоронними органами, незрозуміле походження ваших статків та сумнівне відмивання коштів через ваш благодійний фонд «Фортеця» не залишають жодних шансів громадам нашого округу на професійне, чесне, відповідальне представництво вами наших інтересів у Верховній раді України.

З жахом, сумом і здивуванням ми дізналися, що на 92-му виборчому окрузі в Київській області ви маєте намір повторити «подвиг» колишнього кривавого диктатора України Віктора Януковича і бути обраним на високу посаду народного депутата, маючи судимість за хабарництво. При цьому це стаття не просто за «знімання шапок», а за посадовий злочин, за тиск на бізнес, за закривання очей на планові перевірки. Це не кажучи вже про ваші «додаткові» заробітки до зарплати прокурора у вигляді «кришування» кіосків і покривання вбивства вашим братом зґвалтованої ним же жінки.

Можливо ви припускали, що «пригодовуючи» округ протягом останніх кількох років за допомогою свого кишенькового благодійного фонду, ви зможете заслужити повагу і довіру серед мешканців наших міст і сіл. Проте роздача подарунків на свята – це не що інше як підкуп, а не реальні справи, якими мав би займатися кандидат в народні депутати.

Можливо ви вважали, що купивши за $100 тисяч місцевий телеканал «Грант» у втікача-олігарха Кацуби, ви зможете промивати мізки місцевим мешканцям району казками про свої добрі справи. Але люди достатньо свідомі, щоб відрізнити шахрая і маніпулятора від реального добродія.

А може ви були переконані, що ніхто не зверне увагу на вашу брехню про закриття поштових відділень в Київській області, проти якого ви нібито виступаєте, але якого насправді не відбувається. Це нице і принизливе для виборців округу маніпулювання – гідне лише такого пройдисвіта, як ви, Олександр Ференець.

Часи «гречки» минули безповоротно, старі методи часів Януковича вже не працюють, бо люди мають гідність і розум в голові. А ваші спільні заробітки із екс-губернатором з підмоченою репутацією на махінаціях із землею, а ваше ганебне поєднання церковної служби із пропагандою ваших нетрадиційних цінностей в рамках агітації за себе як кандидата в депутати – це верх цинізму і зневаги до людей, які вас оточують.

100 тисяч гривень на тиждень, які ви витрачаєте на діяльність свого «псевдофонду» — можна було б витратити набагато ефективніше. Купити ліки для дітей чи літніх людей, відправити дітей загиблих воїнів АТО на оздоровлення, підвищити зарплати вчителям чи здійснити хоча б разові доплати до пенсій в окрузі. Ви ж обрали не тільки корупційний – але і шкідливий для організму спосіб підкупу – солодощі.

Ви гадали, що ваша нібито робота в комерційних структурах зможе приховати від громади ваші реальні життєві цінності – злодійкуватість, ницість, підступність і підлість. Проте історія із дрібною крадіжкою в «Еко-Маркеті» (на посаді начальника з безпеки!) викриває вас із головою. Такий шахрай і пройдисвіт вочевидь не може бути народним депутатом від 92-го виборчого округу.

Нешановний Олександр Ференець! 
Якщо, не приведи Господи, станеться так, що вас оберуть народним депутатом, це буде сором на всю Україну: адже парламентарем може стати судимий прокурор. Це міцний харчок у обличчя молодій українській демократії, досягненням Революції гідності і тим змінам, яких прагне кожен свідомий громадянин. 
Ми не дозволимо вам грабувати наші домівки, обкрадати наших дітей і брехати нам в очі про ваші благі наміри. Тому аби не спокушати долю, вимагаємо від вас негайно знятися із виборів і більше ніколи не з’являтися на нашому окрузі. Тікайте звідси, доки людський гнів не наздогнав вас. 
Без поваги, 

Автор: Руслан Якушев