Окружение президента Петра Порошенко пытается получить депутатские мандаты и иммунитет от преследования. В частности, о скандальном Игоре Каноненко.

Про це повідомляє «24 канал«.

Ігор Кононенко – це найодіозніший соратник Петра Порошенка. Вони близькі ще з часів спільної служби в армії, а після Помаранчевої революції Порошенко прилаштував Кононенка до Київради.

Після обрання Порошенка президентом, Кононенко став символом корупції та договірняків старої влади й отримав клеймо «смотрящего».

Кононенко замикав потоки в енергетиці, він відповідав за «кришування» державної компанії вугільної генерації Центренерго й спустошення державних обленерго. Є навіть записані телефонні розмови, де голос, схожий на Кононенка, погоджує отримання відкатів із «Запоріжжяобленерго».

Задля врятування від можливої тюрми, Кононенко балотується до парламенту в 94 окрузі в Київській області. Він хоче зберегти вплив на політику, а найголовніше – отримати депутатську недоторканність.

Його Кононенко почав «обсипати» одразу після перших скандалів, пов’язаних з викриттям його впливу на державні підприємства. Він вчасно зрозумів, що ніхто не візьме його в список, а тому збудував у Київській області справжній «форпост» захисту своїх інтересів.

Кононенко поставив у часи Порошенка керувати СБУ в області близького до них люстрованого прокурора Олега Валендюка. А своїм заступником в осередок БПП поставив ексгенпрокурора Віталія Ярему, який контролює силовиків.

Бажання зберегти владу так припікало, що Кононенко, коштом втрат в інших регіонах України, спрямував у свій округ багатомільйонні потоки бюджетних грошей. Регулярно «засівав» округ подарунками.

Нещодавно в інтернет потрапив запис зустрічі Кононенка з пенсіонерами в 94 окрузі. Чоловік похилого віку запитав Кононенка, який закон той прийняв бувши депутатом, щоб поліпшити життя людей.

Кононенко похвалився авторством закону про дорожній фонд. Але насправді його співавторами виступили аж 74 депутати.

Це шикарно! Гляньте, як звичайний дід порвав головного порошенківського рішалу Кононенка Дід попросив назвати хоч один закон, який той ініціював для полегшення життя людей. Кононенко впав в ступор, а потім почав брехати, що побудував дорогу. Хоча дороги будує уряд. Кароч, дід красава!

Gepostet von Вибори 2019 am Donnerstag, 4. Juli 2019

Що цікаво, саме Кононенка вважали «смотрящим» за керівником «Укравтодору» Славоміром Новаком.

Славомір Новак

Кононенко любить піаритися на дорозі, яка була зроблена в його окрузі, але не хоче нести відповідальність за провали свого протеже. Він, до речі, офіційно має великі доходи, що, втім, не стало пересторогою для різноманітного схематоза.

Тому сам Кононенко – це лише верхівка корупційного айсбергу. Він та спільники після виборів до Верховної Ради 21 липня мають не просто зникнути з української політики, а потрапити на лаву підсудних. Тільки через покарання ми зможемо отримати чесну владу в Україні.