14 травня 2019 року низка інтернет-видань випустила новину під заголовком «Енергоринок має бути запущений з 1 липня без будь-яких переносів — голова Укренерго»

В усіх новинах вислів у заголовку приписується керівнику ДП «НЕК «Укренерго» Всеволоду Ковальчуку.

У зв’язку з цим Укренерго відповідально заявляє, що твердження із заголовка не належить Всеволоду Ковальчуку і є спотвореною та вирваною із контексту інтерпретацією його висловлювань на прес-конференції, яка відбулася 14 травня 2019 р. в агентстві “Укрінформ”.

А саме, під час свого виступу Всеволод Ковальчук наголосив, що Укренерго  наразі виконує всі вимоги законодавства, що регулюють хід впровадження реформи ринку електроенергії. Оскільки наразі відповідно до закону України “Про ринок електричнної енергії” нова модель ринку стартує з 1 липня 2019 р. компанія буде готова на цю дату працювати в умовах нового ринку. Водночас компанія буде повністю  готова і до рішення  Верховної Ради України про перенесення початку функціонування нового ринку на будь-яку іншу дату.

У зв’язку з цим вимагаємо від видань, що розмістили відповідну новину, спростування недостовірної інформації. Разом з тим закликаємо журналістів та інших представників медіа не піддаватися на інформаційні провокації, які почастішали напередодні запуску нового ринку електричної енергії.