СБУ не має підстав для видворення із України російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який відповідає за інформаційну політику телеканалу «Інтер». Про це заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє Politeka за інформацією «Громадського».

«Говорити на сьогоднішній момент, що є підстави на скорочення терміну перебування пана Шувалова в Україні ми не можемо, я говорю про це відверто», — стверджує Ткачук.

У той же час він сказав, що СБУ «збирає всю наявну інформацію» щодо працівників «Інтера», які можуть представляти загрозу державній безпеці України.

«Що стосується Шувалова та інших працівників «Інтера», які є громадянами РФ, то ми збираємо інформацію як з відкритих джерел, так і зі своїх специфічних каналів, і потім даємо оцінку. Звичайно, я можу підтвердити, що ми даємо оцінку про порушення українського законодавства», — додав керівник апарату СБУ.

Под «Интером» собрались активисты (фото)

Нагадаємо, сьогодні під стінами СБУ близько 50 осіб влаштували акцію протесту, вимагаючи депортувати з країни керівництво телеканалу «Інтер».

Як писала Politeka, вчора активісти організації «Вільні люди» роздавали нардепам під Радою листівки із закликом бойкотувати «Інтер» — не давати коментарів, не відвідувати телеефіри, не спілкуватися з працівниками цього медіа.

Також вони ввечері влаштували мирну акцію під телеканалом, щоб вручити «премії імені Кисельова-Шувалова» політикам, які прийшли туди на передачу «Чорне дзеркало».

Нагадаємо, скандал навколо медіа пов’язаний з його антиукраїнською позицією. Він вибухнув після заяв екс-шеф-продюсера телеканалу Марії Столярової в прямому ефірі. Випадково в кадр потрапили її образливі слова на адресу Небесної Сотні, коли та думала, що зйомка не провадиться.

Потім Столярову депортували з України після скандалу. Хакери зламали її пошту. Як виявилося, наведення екс-шеф-продюсеру давали РФ і окупанти Донбасу.