Стало відомо, як змінилася сумна статистика суїцидів в Національній гвардії за останній час

Про це повідомляє генерал-майор, заступник командуючого Нацгвардії по роботі з особовим складом Ярослав Сподар.

Внеочередной призыв: кого из украинцев заберут в армию

«На сьогоднішній день ми маємо 4 таких випадки за поточний рік: 1 — в зоні АТО, 1 — на мирній території, в позаслужбовий час, 1 — в лікарні і ще 1 суїцид — у відпустці. При цьому в 2015 році було 23 випадки, в 2016 році — 15», — зазначив він.

В цілому, він стверджує, що випадків самогубства в рядах бійців відбувається все менше. Сподар впевнений, що це відбувається завдяки тому, що в кінці 2016 року змінилася нормативна база і з’явилася служба психологічного забезпечення.

«При цьому ми врахували міжнародний досвід і у нас на сьогоднішній день в Головному управлінні є відділ психологічного забезпечення — 6 осіб, є такі в територіальних управліннях, у військових частинах. Плюс ми вийшли вже на роботу з поліграфами», — розповів заступник командувача НГУ.

За його словами, посольство США виділило для цього 53 тисячі доларів і навчило персонал.

У цілому, небойові втрати серед бійців Нацгврдіі склали з початку бойових дій на Донбасі 2014 році 126 чоовік.

«У нас з 2014 року небойові втрати, у тому числі, військовослужбовці, що потрапили в ДТП та інше, складають 126 осіб. Ми втратили цих людей з різних причин, там були і хвороби, і нещасні випадки, особиста необережність, побутові ситуації, дорожньо-транспортні події», — заявив Сподар.

Нагадаємо, 6 серпня, в місті Турка Львівської області поховали відомого учасника АТО – 36-річного Богдана Богдановича. Досвідчений військовослужбовець пройшов Піски, Авдіївку, а вже вдома, на Львівщині, покінчив життя самогубством.

Раніше Казанський опублікував на своєму сайті свіжі фотографії з окупованого терористами так званої «ДНР» Донецька.