Американці набагато краще можуть організувати свій простір

Журналіст Української служби Голосу Америки, що проживає в США Марія Прус розповіла, ніж у побуті американці відрізняються від українців.

Наприклад, у Штатах більш ергономічні кухні. Прямо над плитою розташована мікрохвильова з вбудованою в дно витяжкою. Це дуже економить місце, особливо в невеликих квартирах.

Навіть в недорогих будинках в раковину вбудований garbage disposer, тобто подрібнювач сміття — звичайно, дрібного, з їжі. Чистиш, наприклад, картоплю, а очищення можна не вигрібати з раковини в смітник, а просто подрібнити і змити. Так само перемелюються і залишки їжі на тарілках. Дуже зручно.

Посудомийна машинка — інший член американських сімей, точніше — 75% сімей країни. Хоча, за цією статистикою, вона є найменш застосовуваним основним електроприладом.

А пральна машина не існує окремо без сушарки. Це називається laundry unit (пральний блок). Продають і встановлюють їх разом. Є пралка — є і сушарка. Це непохитне правило. Питання про те, де сушити постіль, рушники, ковдри, не виникає.

Недорогі квартири такого «юніта» можуть не мати. В такому випадку є кімната для прання і сушіння — одна на весь будинок. Якщо пралок в багатоквартирному будинку взагалі немає — це свідчення того, що живуть там зовсім небагаті люди. Їм залишаються тільки громадські пральні.

Вручну американці не перуть взагалі нічого.

Також в США практично всі будинки забезпечені кондиціонерами. Їх немає лише в самих бідних будинках. Для інших — це норма, без якої вижити 4-5 місяців жаркого вологого вашингтонського літа просто неможливо.

Украинцы придумали, как бороться с коммунальным рабством

Якщо європейці часто економлять на опаленні і кондиціонуванні, американці більш схильні екстремумам. Влітку в кожному офісі, магазині, автобусі і вагоні метро божевільний холод, у футболці можна замерзнути. Взимку — тепло настільки, що светр починає душити і піч.

Де поставити машину — головний біль усіх американців, що живуть або працюють у великому місті. Паркування на узбіччях існують трьох видів: «зайнято», «дорого» або «заборонено».

85% населення Америки — автовласники. Тому наявність парковки або навіть підземного гаража — звичайно, не безкоштовного, — часто стає вирішальним чинником при виборі житла.

Нові багатоквартирні будинки найчастіше оснащені ще й спеціальними місцями під вантажівку для переїзду неподалік від вантажного ліфта, а отже коробки не заважають мешканцям, і фургон не займає місця на автостоянці.

Нагадаємо, Politeka писала раніше, як можна економити на електроенергії вдома.

Джерело: Politeka