В анексованому Криму проходять масові суди над кримськотатарсткими активістами

Сьогодні, 18 грудня, в анексованому Криму проводяться суди над кримськотатарсткими активістами, які виходили з одиночними пікетами проти проведених силовиками обшуків і арештів.  Місцеве правосуддя оцінило шкоду від таких дій в 10 тисяч рублів, в українській валюті сума штрафу становить 4,5 тисяч.

Відомо, що пікети активісти проводили ще 10 жовтня 2017 року.

Кримські ЗМІ повідомляють, що суди проходять в різних районах півостріву.

Так, згідно даним, у Білогірському районі вже пройшло судове засідання над чотирма активістами — Муратовим Садрі, Умеровим Русланом, Емірусеіновим Ельдаром, Абібулаєвим Айдером. Усіх їх зобов’язали виплатити по 10 тисяч рублів кожного.

Аналогічна ситуація і в Судаку. Однак, штраф змусили заплатити лише двох із трьох пікетувальників — Зіядінова Джамадіна і Ібрагімова Таїра.

Штраф у 10 тис. рублів призначений також в Совєтському районі Алієву Ельдару, Расілову Мустафі, Сейтібрамову Серверу, в Джанкої – Аметову Наріману.

Загалом, подібні судові засідання з приводу одиничних пікетів проходять в «судах» Сімферополя, Алушти, Сімферопольського, Красногвардійського і Кіровського районів. Однак  фігуранти справи про одиночні пікети ще очікують на рішення «судів».

Нагадаємо, як раніше повідомляла Politeka, Президент України Петро Порошенко має намір винести на розгляд Верховної Ради законопроект про військовий суд.

пикет

Джерело: Politeka