Росіяни проголосували за війну, вибравши чинного російського президента Володимира Путіна на черговий термін

Про це заявив російський журналіст Артур Гаспарян.

«Загадкова російська душа. Виспівувати «тільки б не було війни» і голосувати за війну. Тепер вона близько…», — написав журналіст у соцмережі.

Відзначимо, така заява не залишило байдужими користувачів мережі, про що свідчать коментарі під постом.

«Не особливо і загадкова ця душа… Економічні війни — були завжди, тільки методи — різні», «Це просто пі…ць якийсь!!!!», «Росія країна перемігшого бидла», — пишуть в коментарях.

Нагадаємо, в Центральну виборчу комісію Російської Федерації повідомили результати президентських виборів. За результатами обробки 99,75% бюлетенів чинний глава РФ набрав 76,67% голосів.

Другу позицію займає кандидат від КПРФ Павло Грудінін: за нього проголосували 7,28% жителів республіки. На третьому місці — Борис Титов (0,38%). Далі йдуть Максим Сурайкін (0,31%), Володимир Жириновський (0,27%), телеведуча Ксенія Собчак (0,26%), Григорій Явлінський (0,17%) і Сергій Бабурін (0,12%).

«Путін заручився рекордної у своїй кар’єрі політичною підтримкою виборців — за нього проголосували 54,4 мільйона громадян, що на 5,1 мільйона більше, ніж у 2004 році», — заявили в ЦВК Росії.

Відзначимо, чинний глава РФ Володимир Путін вже отримав привітання з перемогою на президентських виборах від деяких світових лідерів

Зокрема, одним з перших, з перемогою Путіна привітав голова КНР Сі Цзіньпін. Китайський лідер відправив вітальну телеграму, де зазначив, що російський народ проявляє солідарність з багатьох питань, відіграючи важливу роль на міжнародній арені, «вірно крокуючи по шляху розвитку потужної держави».

Також «нового» президента РФ привітав президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв і голова Венесуели Ніколаса Мадуро. «Вітаємо славний російський народ — з проявом патріотизму, високої громадянської самосвідомості і міцної прихильності до демократії в цей важливий і історичний день виборів», — зазначено в зверненні Мадуро.

Поздоровлення отримав і від лідера Куби Рауля Кастро і президента Сербії Олександра Вучич.

Додамо, президент РФ Володимир Путін назвав смішним питання про те, чи допускає він можливість переобиратися на цю посаду в 2030 році.

Джерело: Politeka