Російська фігуристка Аліна Загитова, яка сенсаційно виграла Олімпіаду в Пхьончхані, на чемпіонаті світу в Мілані зганьбилася за всіма статтями

На довільній програмі Загитова не втрималася на ковзанах і відзначилася потрійним падінням. В результаті чемпіонка не потрапила навіть у призери турніру.

Спочатку  російська фігуристка впала при виконанні першого стрибка — потрійного Лутца, потім Загитова «не встояла» при приземленні після потрійного кожуха, який був зроблений в каскаді з чистим подвійним Акселем, і в третій раз спортсменка впала після потрійного ріттбергера, який виконувався в каскаді з потрійним Лутце .

Перемогла на турнірі фігуриста з Канади Кейтлінд Осмонд (223,23). Друге місце зайняла японка Вакаба Хігуті (210,90), на третьому місці — її співвітчизниця Сатоко Міяхара (210,08). Відзначимо, що лідирувала після короткої програми італійка Кароліна Костнер розташувалася на четвертій позиції (208,88).

До слова, Олена Савченко, яка представляла Україну до 2002 року, в тому числі і на Олімпійських іграх в Солт-Лейк-Сіті, потім стала виступати під німецьким прапором і взяла участь в чотирьох Білих Олімпіадах. Двічі була третьою (2010, 2014 року) і, нарешті, першою (2018).

Як раніше писала Politeka, Олімпійська чемпіонка Олена Савченко, яка виступала за Німеччину, в словах подяки згадала і про Україну. Вихованка київської школи фігурного катання Олена Савченко подякувала Україні, яка дала їй путівку у великий спорт.

«Мій шлях до олімпійського золота вийшов зовсім не простим. Ті, хто знає мене, розуміють, наскільки важко мені далася ця нагорода. Але це найкраща дорога, так як я насолоджуюся фігурним катанням. Рада, що в підсумку прийшла до своєї мрії », — сказала Савченко.

Фігуристка зазначила, що не дивлячись на те, що на батьківщині вона не досягла бажаного, в душі вона завжди залишиться українкою.

За матеріалами Вести