По всій Росії почалися акції в пам’ять про жертв трагедії в Кемерово

Так в Москві на Манежній площі збираються люди, щоб принести квіти і свічки в пам’ять про загиблих. Біля меморіалу пам’яті працюють волонтери, натовп людей все більше прибуває.

Крім того на Манежну площу зігнали поліцейських і встановили огорожі і рамки металошукача.

Також пам’ятні акції прокотилися по всій Росії від Калінінграда до Іркутська. Один з перших заходів відбувся на Соборній площі Магадана, де зібралися сотні людей.

На стихійних мітингах люди вимагають, щоб влада назвала точну кількість загиблих при пожежі в ТРЦ. Росіяни вважають, що чиновники навмисно приховують кількість жертв, стверджуючи, що рахунок загиблих пішов на сотні.


Нагадаємо, 25 березня в центрі російського Кемерово загорівся торговельно-розважальний центр «Зимова вишня». Загорілися три з чотирьох поверхів будівлі, займання почалося на 4-му поверсі будівлі, вогнище спалаху міг перебувати в одному з кінозалів.

Як раніше писала Politeka, офіційне число загиблих під час пожежі в ТЦ «Зимова вишня» в російському Кемерово зросла до 64. При цьому пізнані поки лише п’ятнадцять чоловік, повідомили в Слідчому комітеті РФ.

Деякі ЗМІ пишуть, що під час пожежі в торговому центрі загинули 130 осіб. А співробітникам МНС наказали мовчати про реальну кількість жертв під час пожежі.

Відзначимо, що вранці 27 березня жителі міста зібралися на стихійний мітинг біля будівлі обласної адміністрації через пожежу в ТЦ «Зимова вишня», в результаті якого загинули десятки людей.

Городяни закликають владу розкрити правду про пожежу — багато хто не вірить в офіційно оприлюднене число жертв трагедії. Інші висловлюють невдоволення тим, що на гасінні пожежі працювало мале число рятувальників.

Крім того, на на мітингу в Кемерово, де городяни вимагають розповісти правду про пожежу, чиновники вразили своїм жорстоким цинізмом. Люди не вірять в офіційні дані, згідно з якими в пожежі загинуло 64 людини. Вони переконані, що жертв — сотні.

Перший віце-губернатор Кузбасу Володимир Чернов назвав наклепом, заяви про те, що загинули під час пожежі в ТЦ значно більше, ніж 64 людини.

Присутні на мітингу вимагали, щоб до них вийшов губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв. Однак замість цього він вирушив на нараду до президента РФ Володимира Путіна. Там Тулєєв заявив, що на мітингу немає родичів жертв.

Джерело: Politeka