В інтернет-мережі показали відео, на якому видно, зловмисник, який облив кислотою активістку Катерину Гандзюк

Про це повідомила прес-служба Національної поліції в Херсонській області.

«Поліція звертається до всіх громадян, які вранці в Херсоні приблизно в 08:30 могли бачити чоловіка (на відео) у мікрорайоні Таврійський на вул. 49-ї Гвардійської Дивізії. Вказаний чоловік облив обличчя жінки невідомою речовиною», — йдеться в повідомленні.

Кто такая Екатерина Гандзюк, которую в Херсоне облили кислотой: у нее серьезные ожоги, пострадало лицо

Звернемо увагу, що злочинець був одягнений у темну футболку, кепку, коричневі шорти і темну взуття.

У той же час користувачі інтернет-мережі впевнені, що зловмисник може бути правоохоронцем.

«Потрібно починати з самих себе», «Буде вам нова Врадіївка», «шукайте серед поліцейських», «та вже, текст не повний. Невідома речовина, хуліганство. Людина в реанімації», — пишуть вони.

Нагадаємо, на відому активістку, в. о. керуючого справами мерії Херсона Катерини Гандзюк напав невідомий чоловік і облив її кислотою. «У неї серйозні опіки. Зараз вона у лікарні, ніяких подробиць поки немає. Прошу, не поширюйте неперевірену інформацію», повідомив журналіст Сергій Нікітенко.

гандзюк

Кислота потрапила жінці на спину і руку, а також частково на обличчя. Зараз вона перебуває у шоковому стані. Напад стався о 8:30 ранку біля будинку Гандзюк. Передбачається, що напад пов’язаний з діяльністю Гандзюк, а саме — конфлікт з «Укртрансбезпекою».

«З кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік 20-25 років, який тримав у руках ємність з рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту в обличчя жінки, після чого втік. Постраждалу з опіками доставили в лікарню», повідомили в ГУ Нацполіції Херсонської області.

Поліція поки з’ясовує всі обставини пригоди та вживає заходів для встановлення особи і затримання зловмисника. Попередня правова кваліфікація — ст 296 КК «Хуліганство».

Катерина Гандзюк відома своєю проукраїнською позицією і поглядами проти місцевого ГУ Нацполіції. Так, восени 2017 вона фактично звинуватила начальника Управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука у вимаганні хабара через третіх осіб. Херсонський міський суд частково задовольнив вимоги поліцейського про спростування заяв, визнав деякі з них недостовірними, але навіть не зобов’язав Гандзюк їх спростовувати.

Место продажи кислоты и причастность правоохранителей: в деле о нападении на Гандзюк появились новые подробности

Нагадаємо, українське місто залишилося без мера.

Як повідомляла Politeka, українців приголомшило рішення прокурорів по Холодницкому.

Також Politeka писала, що Микола Томенко розповів, чому від Верховної Ради сьогодні нічого не залежить.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.1'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Херсонська поліція просить допомоги громадян у встановленні особи чоловіка, який облив обличчя жінки невідомою речовиною #поліція #розшук #хуліганство #police Поліція звертається до усіх громадян, які вранці у Херсоні приблизно о 08:30 могли бачити чоловіка (на фото) у мікрорайоні Таврійський по вул.49-ї Гвардійської Дивізії. Вказаний чоловік облив обличчя жінки невідомою речовиною. Зловмисник був одягнений у темну футболку, темну кепку, коричневі шорти та темне взуття. Якщо комусь відоме місцезнаходження чоловіка на фото або його особа, прохання повідомити в поліцію по номеру «102». Конфіденційність гарантована! Відділ комунікації поліції Херсонської області

Gepostet von Поліція Херсонської області am Dienstag, 31. Juli 2018