История с исчезновением 27 мая 2019 директора компании «Софт Ойл» Кирилла Суворова, в котором были замешаны представители Днепропетровской налоговой милиции, обсуждается в украинских медиа уже несколько недель.

Як повідомляє інформаційне агенство interfax-Україна, завдяки власнику компанії Дмитру Олійнику і адвокатам скандальному зникненню бізнесмена вдалося надати розголосу.

Викраденому, якого насильно утримували представники податкових органів на одній із заміських турбаз Дніпра, вдалося втекти з ув’язнення.

Одинадцять з половиню тисяч тон оливи застрягли на нафтопереливній станції у Миколаїві. Майже місяць законний власник вантажу, компанія «Софт Оіл» — не може вільно розпоряджатися своїм майном. Оливу, вартістю понад 7 мільйонів доларів, незаконно арештували податківці Дніпропетровщини. При цьому, протиправність обтяження компанія «Софт Оіл» підтвердила виграною апеляцією. Та дніпровським працівникам фіскалам закон не писаний. У змові з Миколаївськими колегами — вони чи не щодня проводять на базі, чи то обшуки, чито слідчі дії. Через що й робота усієї навтоперевалочної станції заблокована. Оливу компанії «Софт Оіл» використовують для автомобільних двигунів. Її привозять спеціально з — за кордону. Адвокати кажуть товар конфіскували незаконно. Олива пройшла всю необхідну сертифікацію та перевірку. Товар дорогий, тож податківці вирішили на ньому заробити — арештувати та за безцінь продати. Для цього і викрали директора.

«При імпорті, цієї оливи при ввезенні оливи не було порушено жодних законів. Компанія заплатила всі передбачені законом мита і податки заплатила 8 мільонів гривень. І ще має заплатити ще більше. Була проведена експертиза, сама податкова міліція провела дослідження цієї оливи. Це сама найбільш авторитетна установа в Україні. Щодо ГСМ. І вона підтвердила що це непідакцизний товар що це олива що вона призначена для виробництва моторних мастил що це дійсно той товар який був задекларований. Тому підстав для арешту немає абсолютно ніяких. Єдина мотивація яку переслідує податкова міліція — на наше глубоке переконання це віджати забрати цю оливу  це дуже такий значний куш», — говорить Роман Могила, адвокат.

«Вже потрібно відпускати танкер, віддавати підприємцям цемасло, хай вони дальше працюють, ну ні. Безпосередньо наложує арешт ще раз на це масло. Тобто по тій самій причині. Тобто я рахую, що це є безпосередньо злочин, тобто вони просто арештовують то масло, що просто я рахую вимагати з підприємців кошти«, — говорить Богдан Хмельницький, координатор ГО «Стоп корупції».

Свавіллям та зловживанням називає дії скандального податківця народний депутат Віктор Кривенко. Він вважає Панькова потрібно не те що відсторонити від посади, а навіть посадити за грати.

Сьогодні під стінами Дніпропетровської податкової міліції продовжують проходити акції протесту проти свавілля податкової міліції. Бізнесмени, які постраждали від Сергія Пенькова підтягуються, залишають свої контакти, розповідають свої історії. Активісти «Стоп корупції» збирають цю інформацію, обробляють її і передаватимуть до правоохоронних органів столиці. Очевидно, що нас чекає ще багато захоплюючих історій про діяння голови дніпровських податківців Сергія Пенькова і його команди.