Стало відомо про гонорар громадянці Індонезії, затриманій у справі про вбивство Кім Чен Нама — зведеного брата лідера КНДР Кім Чен Ина

Вона отримала $90 за участь в операції, яку вважала розіграшем. Про це повідомляє Associated Press, пише Politeka.

Віце-посол Індонезії Андреано Ервін, який зустрічався із затриманою Сіті Айшан, заявив, що їй передали масляну рідину, передає Reuters. Однак інформації про те, хто саме передав речовину, він не надав. Ервін додав, що поки проти неї не висунуто жодних звинувачень.

Представники влади В’єтнаму, які провели зустріч з іншою затриманою по справі жінкою (повідомлялося, що її звуть Доан Тхі Хуонг), відмовилися коментувати розмову.

Зазначимо, раніше Politeka надала інфографіку, як труять ворогів. Наприклад, римський імператор Нерон використовував для отруєння своїх ворогів цианід. Сучасні володарі світу також не відмовляються від отрут як знаряддя усунення опонентів.

13 лютого 2017 року був отруєний брат північнокорейського диктатора Кім Чен Ина. Кім Чен Нам був атакований двома жінками в столиці Малайзії Куала-Лумпурі, які розпорошили йому в обличчя невідому речовину. Незабаром Кім Чен Нам помер від серцевого нападу. Пізніше стало відомо, що в його тілі виявлено сліди вкрай токсичного нервовопаралітичного газу VX.