Колишній губернатор штату Каліфорнія, відомий американський актор Арнольд Шварценеггер розкритикував президента США Дональда Трампа за його незручну поведінку під час прес-конференції з Володимиром Путіним

Відповідне відео він опублікував у своєму Twitter.

«Президент Дональд Трамп, запам’ятайте, Америка в першу чергу», — підписав своє звернення Шварценеггер.

У відео він розкритикував те, як президент поводився на прес-конференції з Володимиром Путіним після їх офіційної зустрічі 16 липня.

«Президент Трамп, я тільки що бачив вашу прес-конференцію, це виглядало ніяково. Ви стояли там, як йолоп, як маленький фанат. Я запитував себе, коли ж ви попросите у нього автограф, або Селфі, або щось подібне», — почав своє звернення актор.

Шварценеггер додав, що президент практично продав свою країну.

«На цій конференції ви буквально продали нашу розвідку, систему правосуддя і, що найгірше, нашу країну. Ви президент США. Ви не повинні так чинити. Що з вами? Що залишилося від сили слів Рональда Рейгана? Він стояв на Берлінській стіні і говорив: «Пане Горбачов, знесіть цю стіну». Що з цим усім сталося?», — дивується він.

И снова промах: Путин умудрился опозориться и в Хельсинки

Варто відзначити, що поведінку Трампа розкритикували багато американських політиків, відзначаючи, що це можна розцінювати як «державний злочин», що є приводом для імпічменту.

Не підтримали Трампа і багато його колег по Республіканській партії. Серед них старший сенатор США Джон Маккейн.

«Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була одним з найганебніших провалів президентів США на моїй пам’яті. Збиток, заподіяний наївністю Трампа, його егоїзмом, хибним розумінням рівності і симпатією до автократів складно уявити. Однак цілком зрозуміло, що саміт в Гельсінкі був трагічною помилкою. Трамп виявився не просто не здатний протистояти Путіну — він цього не хотів», — зазначив він.

Дональд Трамп Владимир Путин

Нагадаємо, 16 липня в Гельсінкі пройшли переговори лідерів Російської Федерації та Сполучених Штатів Америки. Багатьох здивувало те, що Дональд Трамп не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США в 2016 році і відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання дійсно відбулося.

Як повідомляла Politeka, Путін в «кремлівських лабутенах» зганьбився, намагаючись зрівнятися зростом з Трампом.

Також Трамп поспішив позбутися від подарунка Путіна прямо під час конференції.

President @realDonaldTrump, remember, America first. pic.twitter.com/JDEm2rR50G

— Arnold (@Schwarzenegger) July 16, 2018