Ознаки інфаркту різні в різних людей, інтенсивність проявів теж може варіювати

При інфаркті відбувається некроз тканин серцевого м’яза, обумовлений недостатністю кровопостачання. Клітини не отримують кров, а разом з нею кисень, і починають гинути. Чим більше часу проходить з моменту порушення кровотоку до початку лікування, тим обширніше стають пошкодження

З чого все починається?

Перша ознака перебою кровопостачання серцевого м’яза — давить біль за грудиною, виникає відчуття «переповнення». Біль, приступообразная і постійна, може віддавати в спину, ліву руку, шию, щелепу, верхню частину живота, іноді і в праву руку. Також у людини при інфаркті відзначаються озноб, запаморочення, непритомність, відчуття слабкості.

Ще одна незвичайний ознака проблем з кровопостачанням — печія або постійний біль в районі шлунку. Ці симптоми збивають багатьох з пантелику: інфаркт приймається за загострення гастриту або виразки.

Деякі хворі, які пережили інфаркт, розповіли, що під час нападу у них відзначався нав’язливий страх смерті. Лікарі досі не можуть визначити причину цього явища.

слабость болит

Що робити при інфаркті?

Якщо підозрюєте, що у вас передінфарктний стан то, перше, що потрібно зробити — прийняти горизонтальне положення, це відчувати себе краще.

В очікуванні швидкої допомоги можна прийняти кілька таблеток нітрогліцерину — три рази по одній з інтервалом в 5 хвилин. Ще варіант — випити таблетку аспірину, він зменшує тромбоутворення.

При інфаркті людину часто морозить, тому слід сховатися, укутати. Не слід негайно проводити серцево-легеневу реанімацію, якщо, наприклад, ви бачите у людини симптоми інфаркту. Краще зробити все, щоб потерпілий виявився якомога швидше в медичній установі. Ідеальний час надання медичної допомоги при інфаркті -перші 40 хвилин після виявлення симптомів.

Відзначимо, що лікарі розповіли, коли збільшується ризик інфаркту. Лікарі розповіли, коли підвищується ймовірність інфаркту або серцевого нападу. Фахівці виступили на щорічній зустрічі Британського співтовариства кардіологів в Манчестері.

Як повідомляють кардіологи, настання холодів не тільки підвищує ймовірність серцевого нападу або інфаркту, але і частіше вбиває людей з групи ризику. Вчені вивчили статистику з центральної міської лікарні Лідса за останні чотири роки. За цей час понад 4 тисяч жителів Великобританії потрапили в кардіологічне відділення з серйозними інфарктами або зупинкою серця.

сердце, инфаркт

Раніше повідомлялося, що встановлений спосіб уникнути передчасної смерті після інфаркту: що потрібно робити. Шведські лікарі з’ясували, що скорочує ризик передчасної смерті у пацієнтів, у яких був серцевий напад. Їх дослідження було представлено на конгресі Європейського товариства кардіологів.

Фахівці проаналізували дані більше 22 тисяч осіб, які пережили інфаркт міокарда в період з 2005-го по 2013 рік. Лікарі оцінювали рівень фізичної активності пацієнтів два рази — через шість-десять тижнів і через 12 місяців після серцевого нападу.

Нагадаємо, інфаркт не вирок: як продовжити життя після страшної хвороби.

Як повідомляла Politeka, струнким і некурящим все одно загрожує інфаркт: вчені назвали причину.

Також Politeka писала, що вчені з’ясували, який продукт може привести до недоумства і інфаркту.