Лікарі прокоментували жахливий випадок зі смертю дитини від кору на Закарпатті

Лікарі прокоментували випадок зі смертю 12-річного хлопчика від кору у Мукачево.

Лікар дитячої обласної лікарні, де й помер хлопчик, Роман Шніцер зазначив, що там хлопчик опинився надто пізно, адже до того вже хворів близько тижня, а вакцинованим не був.

“Вивести із важкого стану не вдалося, незважаючи на усі заходи. Так буває при важкому інфекційно-токсичному шоці з порушеннями кровообігу, переферичного кровообігу, з крововиливами. Навіть препарати, які потрібні у цих випадках, не завжди допомагають”, — розповів Жупан. В центре Киева прогремел мощный взрыв, прибывают «скорые»: первые подробности

Саме захворювання проходить легко, проте людина помирає зазвичай від ускладнень хвороби, розповів лікар-імунолог, відповідальний секретар Національної медичної палати України Сергій Кравченко. За його словами, якщо в приміщенні з десяти людей буде хоч однин хворий на кір, то з тих дев’яти присутніх захворіють ще вісім.

“На жаль, люди помирають від ускладнень і при тяжких формах перебігу кору. Таких, як вірусні енцефаліти, на фоні яких розвивається серцева, легенева, ниркова, печінкова недостатність. Симптоматика така ж, як і у вірусних респіраторних інфекцій”, — зазначив Кравченко.

Кір — це імунокерована інфекція. Це означає, що передбачена вакцина, яка майже на 100% унеможливлює підчепити цю хворобу, говорить Сергій Кравченко. За його словами, навіть якщо хтось і захворіє з вакциною на кір, то буде застрахований від тяжких наслідків перебігу захворювання.

За інформацією Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я, найбільше кором хворіють у тих областях, де найнижчі показники планової вакцинації — це Івано-Франківська, Закарпатська та Львівська області. За словами в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, вакцин проти кору в Україні більше ніж достатньо. Зокрема, станом на 18 жовтня в усіх регіонах в наявності понад 600 тис. доз.

Нагадаємо, на Закарпатті від кору померла дитина: батьки написали заяву в поліцію

Нагадаємо, що цієї осені українці стали частіше хворіти на кір: у Вінницькій області за місяць захворіли 28 учнів з однієї школи.

Як повідомляла Politeka, від кору страждають не тільки діти, дорослі теж в небезпеці. Так, тільки в 2018 році на кір захворіли тисячі українців.