Вчені провели дослідження та з’ясували, як ця ягода бореться із зайвою вагою та покращує метаболізм не нашкодив організму

Мирціарія сумнівна, відома також як Каму-каму, представляє собою невелике дерево, що росте в тропічних лісах Амазонської низовини. І його плоди стали надзвичайно популярні серед прихильників здорового способу життя. Як відзначає The Daily Mail, вважається, що ці плоди сприяють втраті ваги за рахунок прискорення обміну речовин.

Коли плоди давали мишам, що сиділи на жирній і солодкій їжі, тварини набирали на 50% менше ваги порівняно з контрольною групою. Дослідження впливу плодів тривало вісім тижнів. За словами співробітників Університету Лаваля, за цей час стало зрозуміло: Каму-каму прискорює обмін речовин, коли тіло знаходиться в стані спокою. Також плід знижує ризик розвитку діабету і хвороб серця, бореться із запаленням.

Відомо, що в Каму-каму в 60 разів більше вітаміну С, ніж в апельсинах, і в 5 разів більше антиоксидантів, чим в порції чорниці. На Одесчине отец расстрелял сына: «Сидел за компьютером»

У рамках експерименту було встановлено, що у тварин, які їли Каму-каму, були більш адекватні показники цукру, вища чутливість до інсуліну і нижчі рівні запалення в кишечнику, ніж у контрольної групи. При цьому змінювалася мікрофлора кишечника – зростала кількість бактерій A. muciniphila і зменшувалася кількість бактерій Lactobacillus.

Зазначимо, раніше ми повідомляли про екзотичний фрукт, який перемагає старіння та бореться з раковими клітинами в організмі. Найкращим часом для покупки цього фрукта, що родом з південно-східної Азії,  є період з листопада по березень. 

Промахнутися з вибором стиглого фрукта в цей період складно – блідо-зелені або жовтуваті фрукти, тверді і важкі практично завжди виявляються соковитими. Уважно подивіться на шкірку: «порожні», плоди з тьмяним кольором і м’які на дотик – швидше за все переспілі.

Краще їсти помело до 16.00 дня, так цитруси в принципі краще засвоюються. М’якоть можна додавати в салати або навіть зробити з неї сік, змішавши, скажімо, з апельсином.

Нагадаємо, гранат захищає від раку і недоумства

Як повідомляла Politeka,  від схуднення до перемоги над «цукром»: названий найкорисніший фрукт

Також Politeka писала, що можна омолодитися за три тижні: названо фрукт, який зупиняє старіння