Ми звикли пити каву, ледве піднявшись з ліжка, але вчені радять цього не робити

Починати день з чашки ароматної кави, як багато хто робить, насправді не потрібно, заявили експерти в області харчування з Австралії. На їхню думку, оптимальний час для кави — трохи пізніше після пробудження.

Вчені не заперечують той факт, що кава викликає звикання і багато людей виявляються по-справжньому залежними від нього. При цьому часто ранкова чашка кави стає чимось на зразок холодного душу — її прагнуть випити, тільки-но вставши з ліжка, щоб остаточно прокинутися і підбадьоритися.

Однак такий ритуал погано узгоджується з роботою організму, вважають медики. Австралійські вчені пояснили, що споживання кави з самого ранку відбувається на тлі підвищеної концентрації стресового гормону кортизолу, що спостерігається після пробудження. В таких обставинах корисний вплив кави на організм зменшується.

Зазначимо, що кава здатна захищати людей від небезпечних хвороб — зокрема, від раку печінки, від аритмії серця, ожиріння, інсульту і діабету. Коли ж краще його пити?

«Після пробудження кортизол знижує ефективність кави, тому краще пити його в проміжок з 10:00 до 12:00, коли рівень гормону йде на спад. Не слід вживати кофеїн за шість годин до сну, щоб забезпечити собі комфортний відпочинок. В цілому в добу не слід споживати більше 400 міліграмів кофеїну. Це еквівалентно двом чашкам кави », — поділилися лікарі.

Додамо, раніше лікарі розповіли як пити каву, щоб не нашкодити організму.

кофе, пить кофе, проспаться, утро

Раніше лікарі забороняли пацієнтам пити каву, тому що це прямий шлях до гастритів і навіть виразки шлунка. Якщо з виразкою все більш-менш зрозуміло, то з гастритами ситуація інакша. Якщо у вас є гастрит, то з кавою вам, все ж, потрібно бути обережніше. Вживання кави натщесерце може спровокувати спазми і болі в шлунку. І справа тут не в кофеїн, як передбачалося раніше.

Нагадаємо, як дізнатися, що кава шкодить здоров’ю: п’ять причин відмовитися від напою

Як повідомляла Politeka, біологи розповіли, як правильно приготувати каву

Також Politeka писала, що вчені зробили несподівану заяву про вплив кави і алкоголю на здоров’я