Працюючи в офісі, складно організувати собі правильне повноцінне харчування, проте ми спробуємо допомогти

Працівникам офісу дуже складно харчуватися правильно. В основному офісним службовцям доводиться харчуватися в місцевих їдальнях. Ці поради допоможуть вам налагодити своє харчування, щоб зберегти відмінне самопочуття на весь день.

Збалансуйте власний обід

Деяким людям здається, що якщо вони з’їдять в їдальні салат, що складається з однієї зелені, то отримають неймовірну користь для організму. Так, організм отримає необхідні вітаміни, але ж йому необхідні ще й вуглеводи для нормальної життєдіяльності. Тому в раціон обов’язково необхідно включати рис, локшину, гречану кашу, макарони і т.д. Бажано вживати і достатню кількість білка.

Якщо ж поруч з вашою роботою немає хорошої їдальнею чи ви знаєте, що у вас буде важкий день і вам навряд чи вдасться перекусити — візьміть з собою бутерброд з цільнозернового борошна і курки або креветки. Намагайтеся не є в поспіху. Ваш мозок не зможе визначити, що ви вже наїлися і вам пора зупинитися. Така поведінка може призвести до переїдання.

Як уникнути занепаду сил в середині дня?

Харчуйтеся складними вуглеводами, вони сприяють повільному вивільненню енергії, дозволяючи вам залишатися бадьорими протягом всього дня. Перекушуйте протягом дня фруктами, сухофруктами, горіхами. Такі корисні перекуси позбавлять вас від бажання поспати в післяобідній час. Намагайтеся не пити протягом дня багато кави. Під час невеликих перерв намагайтеся не наливати собі чай, а виходити на вулицю для того, щоб прогулятися.

Багато офісні працівники обожнюють перекушувати печивом, цукерками та іншими не надто корисними солодощами. У них не вистачає важливих вітамінів. До того ж, наїстися такими продуктами не можна. Через деякий час після їх вживання ви все одно захочете перекусити. Солодощі призводять і до появи зайвої ваги. Особливо це стосується тих людей, які мають сидячу роботу.

Важливо не забувати не тільки перекушувати, але і пити достатню кількість води. Сухі перекуси можуть закінчитися зневодненням організму. Ні в якому разі не вживайте пиріжки і фаст-фуд. Вони містять велику кількість жирів. Та й начинка в них в більшості випадків є далеко не натуральної. Чи не кращі продукти для обіду і перекусу — кукурудзяні палички, чіпси і т.д. Краще замінити їх на корисні цільнозернові хлібці. Вони дозволять вам не тільки насититися, але і отримати всі необхідні мікроелементи.

Нагадаємо, як офісна робота руйнує наше здоров’я

Як повідомляла Politeka, віддалена робота дуже шкодить, вчені відкрили закономірність

Також Politeka писала, міфи про здоровий спосіб життя: що категорично не можна робити.