Відома дієтолог розповіла про небезпеку вживання у щоденному раціоні популярних серед українців продуктів: що саме може призвести до розвитку в організмі діабету 2-го типу, які причини провокують його виникнення, а також про альтернативу в харчуванні

пустой холодильник, еда, холодильник, человек

Лікар-дієтолог Олена Толоконникова озвучила список небезпечних для організму людини продуктів, передає Канал 24. Фахівець попередила, що споживання цих продуктів в надмірних кількостях може мати негативні наслідки.

Топ небажаної для здоров’я їжі очолили вироби з борошна — вони призводять до стрибка цукру в крові, тому як вкрай швидко перетравлюються через використання в них рафінованого борошна. Інша справа цільнозернові продукти, вони навіть корисні.

Наступний рядок — білий рис, якщо часто його їсти 4 рази на тиждень, можна заробити собі діабет 2-го типу. Все тому, що в ньому мало клітковини і багато глюкози, все швидко потрапляє в кров. А ось бурий або червоний рис — лікар рекомендує, як відмінний аналог звичного для українців білого.

еда

Дуже небезпечні ковбаса — може розвинути дефіцит інсуліну і, як наслідок, ризик захворювання діабету різко зростає, а також молоко. Останнє, через велику кількість в ньому насичених жирів, може спровокувати інсулінову недостатність. Доросла людина не повинна зловживати молоком, акцентувала дієтолог — буквально чашка в день для дорослої людини, не більше!

Як відомо алкогольні і газовані напої, а також пакетовані соки та солодощі — здоров’я не додадуть, вони вкрай небезпечні при щоденному вживанні. Імунна система не терпить солодощів зовсім:в період застуди і грипу рекомендується повністю відмовитися від солодкого.  Справа в тому, що солодкі продукти знижують активність лейкоцитів, які і допомагають боротися з шкідливими бактеріями і вірусами.

Нагадаємо, нічна робота вкрай небезпечна для людського організму

Також Рoliteka писала, що рис здатний перемогти СНІД

Раніше повідомлялось, що горіхи можуть бути небезпечні при частому їх вживанні